Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Απόπειρα απόδρασης δυο κρατουμένων από τον Κορυδαλλό – Είχαν κόψει τα κάγκελα του κελιού τους

Απόπειρα απόδρασης δυο κρατουμένων από τον Κορυδαλλό – Είχαν κόψει τα κάγκελα του κελιού τους

Αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης έκαναν δυο αλλοδαποί κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίοι είχαν κόψει τα κάγκελα του κελιού τους, αλλά σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους αντιλήφθηκαν και… ανέβαλλαν τα σχέδιά τους. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά διενεργεί προανάκριση για το συμβάν.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι δυο αλλοδαποί κρατούμενοι είχαν κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να αποδράσουν κόβοντας τα κάγκελα, αλλά τελικά υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού τους αντιλήφθηκαν μετά από έρευνα. Επίσης σε διπλανό κελί βρέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο ίσως να έχει σχέση με την απόπειρα απόδρασης.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής ανέφερε:

«Έρευνα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού Ι σχετικά με απόπειρα απόδρασης δυο κρατουμένων.

Ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στην Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και σύμφωνα με κατευθύνσεις που εδόθησαν, στις 09/12/2022 και ώρα 22.30, πραγματοποιήθηκε έρευνα από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού I και συγκεκριμένα στην Δ ́ πτέρυγα όπου κρατούνται δύο αλλοδαποί κρατούμενοι, οι οποίοι είχαν προβεί σε προπαρασκευαστικές πράξεις για να αποδράσουν κόβοντας τα κιγκλιδώματα. Αναφέρεται ότι, σε όμορο κελί ανευρέθη συσκευή κινητού τηλεφώνου που πιθανόν να σχετίζεται με τις παραπάνω έκνομες ενέργειες, το οποίο και κατασχέθηκε. Προανάκριση για το ανωτέρω συμβάν διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις