Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της “Εκδόσεις Εθνος ΑΕ”

Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της “Εκδόσεις Εθνος ΑΕ”

Απορρίφθηκε με την η υπ΄αριθμόν 102/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας «Εκδόσεις Εθνος ΑΕ» με βασικό μέτοχο την εταιρία Πήγασος (ιδιοκτησίας Μπόμπολα). Η εταιρεία εξέδιδε μέχρι πριν από λίγο καιρό τις εφημερίδες «Εθνος» και «Εθνος της Κυριακής», πριν οι τίτλοι αυτοί περάσουν στον όμιλο DIMERA του Ιβάν Σαββίδη και επανεκδοθούν.

Συγκεκριμένα σήμερα δημοσιεύτηκε η απόφαση του Πολυμελούς  Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την οποία απορρίφθηκε η διαδικασία πτώχευσης, μένοντας σε έναν, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, τυπικό λόγο. Στο γεγονός δηλαδή πως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρίας δεν υπάρχει καν η πτωχευτική περιουσία, το κεφάλαιο δηλαδή για να κινηθεί η διαδικασία πτώχευσης (σύνδικος, λογιστήριο  κλπ).

Δικαστικές πηγές τονίζουν πως το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και δεν ερεύνησε τις καταγγελίες των εργαζομένων για «δόλια» πτώχευση.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές ενωσεις των δημοσιογράφων, αντιτάχθηκαν στην αίτηση πτώχευσης και στο καθεστώς που όπως υποστήριξαν οδήγησε σε αυτή, θεωρώντας πως στην εταιρία υπήρξαν επιλεκτικές πληρωμές οφειλομένων και αποζημιώσεων.

Αυτό, σύμφωνα  με τους δικηγόρους δεν σημαίνει πως η εταιρία θα λειτουργήσει εκ νέου, αφετέρου όμως σημαίνει πως παραμένει ανοιχτή και «τρέχουν» οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους (μισθοί, αποζημιώσεις κλπ) και άλλους πιστωτές και συνεπώς μπορουν να προβούν σε νέες δικαστικές κινήσεις για κατασχέσεις κλπ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις