Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2023: Στις 29 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2023: Στις 29 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Μετά τη μία το μεσημέρι, της 29ης Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτό, προκύπτει από εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας…

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει, η τελική καταχώριση των βαθμολογιών να ολοκληρωθεί μέχρι την Δευτέρα 26 Ιουνίου και στη συνέχεια η δεματοποίηση των αποκομμάτων με τις τελικές βαθμολογίες θα αποσταλεί στα σχολεία μέχρι το πρωί της 29ης Ιουνίου, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν και στο https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους μέσω μηνύματος sms στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υποψήφιοι θα έχουν στη διάθεσή τους το λιγότερο ένα 10ημερο να μελετήσουν το μηχανογραφικό και να κάνουν οριστική κατάθεση πιθανά έως 18-20 Ιουλίου.

Επίσης, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα πρόχειρης αποθήκευσης του μηχανογραφικού και συνεπώς θα μπορούν να κάνουν αλλαγές εάν το επιθυμούν έως ότου λήξει η προθεσμία.

Στην ίδια προθεσμία, που θα δοθεί από το υπουργείο Παιδείας, θα κατατεθούν και τα μηχανογραφικά για τα ΙΕΚ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ταυτόχρονα μηχανογραφικό δελτίο για τα πανεπιστήμια αλλά και για τα ΙΕΚ αλλά δεν μπορούν να εγγραφούν και στα δύο εάν επιτύχουν αλλά να κάνουν επιλογή ποιο «δρόμο» τελικά θα ακολουθήσουν.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις