Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Αποθέωση στην Μάγδα Φύσσα: «Γειά σου μάνα!» – «Παύλο, γιέ μου, τα κατάφερες!» Το ξέσπασμα μετά την απόφαση

Αποθέωση στην Μάγδα Φύσσα: «Γειά σου μάνα!» – «Παύλο, γιέ μου, τα κατάφερες!» Το ξέσπασμα μετά την απόφαση

Η Μάγδα Φύσσα βγαίνει από το δικαστήριο λίγα λεπτά μετά την καταδίκη των δολοφόνων του γιου της Παύλου. Με υψωμένες τις γροθιές, η Μάγδα Φύσσα φωνάζει: «Τα κατάφερες γιε μου! Τα κατάφερες».

Αυτή η κραυγή σκίζει τον αέρα και είναι σαν να προσπαθεί να φτάσει εκεί ψηλά. Στον Παύλο της. Ο κόσμος που είναι συγκεντρωμένος έξω από το Εφετείο ξεσπά σε χειροκροτήματα. Η Μάγδα Φύσσα, ο πατέρας του Παύλου, Παναγιώτης και η αδερφή του Ειρήνη αισθάνονται πλέον δικαιωμένοι. Χωρίς τον Παύλο τους, αλλά δικαιωμένοι για την καταδίκη των ναζί. 5,5 χρόνια μετά η δικαιοσύνη μίλησε. 

Δείτε την στιγμή που η Μάγδα Φύσσα φωνάζει στο αδικοχαμένο παιδί της 

 

 

Η γυναίκα στην οποία όσοι την έβλεπαν της φώναζαν «γεια σου μάνα!», πνίγηκε στις αγκαλιές των δικών της ανθρώπων λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Click4More Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος τα κατάφερε! Γιε μου!

Οι γονείς του Παύλου Φύσσα βγήκαν από το Εφετείο το μεσημέρι για να χαιρετίσουν τους συγκεντρωμένους που είχαν παραμείνει επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, και οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και συνθήματα φωνάζοντας μεταξύ άλλων στην Μάγδα Φύσσα «Δύναμη» και «Γεια σου μάνα».

«Νίκησε ο Παύλος, νίκησε η ελευθερία, αυτό που πραγματικά ήταν ο Παύλος», είπε η Μάγδα Φύσσα σφίγγοντας στην αγκαλιά της ανθρώπους που περίμεναν ακόμα έξω από το δικαστικό μέγαρο. «Μας ανοίγεται ένας δρόμος καλός αλλά δεν κερδίζεται έτσι ο φασισμός. Χρειάζεται αγώνας. Κερδίσαμε μια μάχη αλλά στο χέρι σας είναι από εδώ και πέρα. Μας άνοιξε τον δρόμο ο Παύλος. Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα ακόμα. Κερδίσαμε ένα κομμάτι και αυτό το χρωστάμε σε όλους σας» είπε η Μάγδα Φύσσα και ο πατέρας του Παύλου συμπλήρωσε: «Σας ευχαριστούμε όλους. Ήσασταν άψογοι. Συνεχίστε έτσι.».

Μέσα στο δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα κοίταξε ψηλά όταν ακούστηκε η απόφαση. Και έσφιξε τις γροθιές της σκεφτόμενη μόνο ένα πράγμα: Τον Παύλο της.

Λίγη ώρα μετά με μια άλλη έκφραση στο πρόσωπό της η κα Μάγδα Φύσσα χαιρετάει τους συγκεντρωμένους.

Νωρίτερα είχε πάρει δύναμη από τους αδελφικούς φίλους του παιδιού της και έφτασε μαυροφορεμένη στο δικαστήριο και με αγωνία για την απόφαση. Τόσο η ίδια όσο και ο Παναγιώτης Φύσσας περίμεναν την στιγμή που θα άκουγαν μια απόφαση που θα δικαίωνε την μνήμη του παιδιού τους. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις