Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος οι πρόσφυγες και οι μετανάστες [pics]

Αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος οι πρόσφυγες και οι μετανάστες [pics]

Με δάκρυα στα μάτια αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος οι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει εκεί τις τελευταίες ημέρες.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν βγει καταφύγιο στην πλατεία Συντάγματος έφυγαν με την συγκίνησή τους να είναι έκδηλη. Είχαν βρει εκεί καταφύγιο ύστερα από την εκκένωση του κτηρίου στο οποίο είχαν βρει στέγη στα Εξάρχεια.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες διανυκτέρευσαν χθες το βράδυ στο Σύνταγμα και αρχικά αρνούνταν να φύγουν αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους. Αρχικά τους προτάθηκε να μεταφερθούν στον Ελαιώνα, συμφώνησαν, αλλά μετά ζήτησαν να δουν τις εγκαταστάσεις. Τότε άρχισαν εκ νέου διαπραγματεύσεις με τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες να πείθονται τελικά να εγκαταλείψουν το Σύνταγμα.

Μια μικρή ομάδα προσφύγων, περίπου 15 άτομα, αρνήθηκαν να μπουν στα πούλμαν αλλά δέχτηκε να φύγει από την περιοχή.

Νωρίτερα είχε εκδώσει ανακοίνωση το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε. «Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις