Τετάρτη, 8 Μαΐ
24oC Αθήνα

Απούλητα εδώ και 6 χρόνια δυο Airbus – Μας κοστίζουν 800.000 το χρόνο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δυο Airbus της πρώην Ολυμπιακής εδώ και 6 χρόνια παραμένουν παροπλισμένα και ψάχνουν αγοραστή και η συντήρησή τους κοστίζει 800.000 ευρώ τον χρόνο στο ελληνικό Δημόσιο!

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τα δυο Airbus, βρίσκονται σοτο Ελευθέριος Βενιζέλος και ήδη έχουν αποβεί άκαρπες οι όποιες προσπάθειες από το 2009 να πωληθούν.

Τώρα το υπουργείο Οικονομικών ξαναφτιάχνει μια επιτροπή η οποία θα συντάξει μια ακόμα τεχνική έκθεση για το αξιόπλοο των αεροσκαφών. Αυτό έχει προθεσμία δυο μηνών να γίνει και θα έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα. Στην πρώτη προσπάθεια να πωληθούν τα δυο αεροπλάνα το 2009 είχαμε ζητήσει για 4 αεροπλάνα 20ετίας πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια και φυσικά απέβη άκαρπη.

Στον δεύτερο διαγωνισμό, βρέθηκαν αγοραστές αλλά άργησε να υπογραφεί η σύμβαση πώλησης των τεσσάρων αεροσκαφών και η εταιρεία που θα τα αγόραζε, η Apollo Aviation, ζήτησε νέα επιθεώρηση που έδειξε νέες ζημίες και έτσι ζήτησαν να πληρώσουν χαμηλότερο τίμημα. Τελικά, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις το ΤΑΙΠΕΔ συμφώνησε να παραδώσει τα αεροσκάφη αντι 18 εκατομμυρίων δολαρίων! Όμως τελικά την σύμβαση απέρριψε το Ελεγκτικό Συνέδριο γιατί έκρινε ότι το τίμημα είναι πολύ χαμηλό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε