Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Apple Pay: Η ζωή σας… πιο εύκολη και στην Ελλάδα!

Apple Pay
Φωτογραφία από: Facebook / Apple

Η Apple Pay είναι διαθέσιμη πλέον για τους κατόχους καρτών Mastercard σε 13 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Η Mastercard ανακοίνωσε σήμερα ότι μαζί με τους συνεργάτες της, Revolut, Monese, N26 και Edenred προσφέρει στους πελάτες της την υπηρεσία Apple Pay, η οποία μετατρέπει τις συναλλαγές μέσω κινητού σε έναν τρόπο πληρωμής που εγγυάται ευκολία, ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Τι κάνετε με την Apple Pay

Με την Αpple Pay για iPhone, Apple Watch, iPad και Mac, οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν γρήγορα και εύκολα τις πληρωμές τους σε καταστήματα, σε εφαρμογές, καθώς και σε online περιβάλλον. Η υπηρεσία Apple Pay θα είναι πλέον διαθέσιμη σε κατόχους καρτών στην Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Εσθονία, Ελλάδα, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία και Σλοβενία.

Η υπηρεσία ψηφιακής ενεργοποίησης της Mastercard (MDES) χρησιμοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στον κλάδο πληρωμών -EMV, tokenization και cryptography- για να διασφαλίσει την ακεραιότητα των δεδομένων του κατόχου της κάρτας, δηλώνει η εταιρεία. Με την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων να βρίσκονται στον πυρήνα της Αpple Pay, όταν κάποιος χρησιμοποιεί την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα με Apple Pay, οι πραγματικοί αριθμοί στην κάρτα δεν αποθηκεύονται ούτε στη συσκευή ούτε στους διακομιστές της Apple. Αντ’ αυτού, δίνεται ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού συσκευής, ο οποίος κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται στο Secure Element της συσκευής. Κάθε φορά η συναλλαγή εγκρίνεται με έναν μοναδικό κωδικό ασφαλείας.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε την καινοτόμο υπηρεσία Αpple Pay στους κατόχους καρτών Mastercard. Η Ευρώπη δείχνει τον δρόμο στην εξέλιξη των ανέπαφων πληρωμών, καθώς περισσότερες από 1 στις 2 συναλλαγές γίνονται ανέπαφα. Η νέα αυτή μέθοδος πληρωμής προσφέρει ταχύτητα και ευκολία, ενώ ταυτόχρονα φανερώνει τον ενθουσιασμό των ευρωπαίων καταναλωτών να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες όπως η Αpple Pay. Στις συναλλαγές, εξίσου σημαντική είναι και η ασφάλεια, η οποία παρέχεται μέσα από την τεχνολογία tokenization της Mastercard που επιτρέπει την ασφαλή σύνδεση κινητής συσκευής με κάρτα πληρωμών», δήλωσε σχετικά η ‘Ασπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Η Apple Pay, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα ενώ μέσα από αυτή οι χρήστες εξακολουθούν να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη και τις ανταμοιβές που παρέχει η Mastercard για τις πιστωτικές και χρεωστικές της κάρτες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Αpple Pay μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις