Κυριακή, 14 Απρ.
27oC Αθήνα

Αράχωβα: Σύντομα οι ανακοινώσεις για τον θάνατο του Όλιβερ – «Θα καθαρίσει το όνομα της περιοχής»

Αράχωβα: Σύντομα οι ανακοινώσεις για τον θάνατο του Όλιβερ – «Θα καθαρίσει το όνομα της περιοχής»

Εντός της ημέρας, «το πολύ αύριο», θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την υπόθεση του θανάτου του Όλιβερ, του σκύλου στην Αράχωβα που βρέθηκε από τον ιδιοκτήτη του χτυπημένο και έπαθε ανακοπή στο κρεβάτι της κτηνιάτρου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κώστα Κατσαφάδο.

«Νομίζω ότι θα καθαρίσει το όνομα της Αράχωβας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κώστας Κατσαφάδος, μετά τις ανακοινώσεις για την υπόθεση του θανάτου του Όλιβερ. Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή έχουν καταφτάσει στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών για να ερευνήσουν τι προκάλεσε τον θάνατο του σκύλου.

Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ήταν πολλές. Οι πρώτες από αυτές έκαναν λόγο για κακοποίηση του χάσκυ από άλλον άνθρωπο, μέχρι και… συγκάλυψη του εγκλήματος. 

«Έχουν ήδη έχουν ανέβει (σ.σ. στην Αράχωβα) εδώ και αρκετές μέρες ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και του Εγκληματολογικού. Έχουν πάρει μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους περίοικους, έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό και εντός της ημέρας, το πολύ και αύριο, θα υπάρχουν ανακοινώσεις γύρω από αυτή την υπόθεση», δήλωσε ο κ. Κατσαφάδος στην ΕΡΤ.

«Εξετάζονται ενδελεχώς και έχουμε καταλήξει στο ποια είναι η αιτία όπου έχασε τη ζωή του ο συγκεκριμένος σκύλος», πρόσθεσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και διευκρίνισε ότι οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας πολύ σύντομα θα κάνουν ανακοινώσεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σημειώνεται ότι η κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη και την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος του για τον άγριο βασανισμό του σκύλου, είχε ζητηθεί στις 4 Δεκεμβρίου με παραγγελία της αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα, που έχει την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών για την προστασία των ζώων.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Λειβαδιάς, όπου υπάγεται η Αράχωβα, προκειμένου να την ενημερώσει άμεσα για την εξέλιξη και τα αποτελέσματα της έρευνας.

Ο σκύλος, ράτσας Χάσκυ, σύμφωνα με την μαρτυρία της πρώτης κτηνιάτρου που τον εξέτασε, φέρεται να κακοποιήθηκε με απίστευτη βαναυσότητα και βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο όταν βγήκε από την αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη του. Ο άτυχος Όλιβερ κατόρθωσε να επιστρέψει και πάλι στο σπίτι αλλά δυστυχώς ήταν πια αργά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις