Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Άρειος Πάγος: Έρευνα για τους δύο καρκινοπαθείς κρατουμένους

ανάσυρση μηνύσεων

Έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου για δύο περιστατικά καρκινοπαθών κρατούμενων, όπου o ένας έχει αποβιώσει και ο δεύτερος σε ηλικία 91 ετών κρατείται ακόμα, μετά από δημοσιεύματα.

Ειδικότερα, τα περιστατικά που ήρθαν στο “φως” της δημοσιότητας από το zoogla.gr στις 30 Απριλίου οδήγησαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ζητήσει τους φακέλους των δύο κρατουμένων από το διευθυντή του νοσοκομείου των φυλακών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υποβλήθηκαν σε θεραπευτική αγωγή και αν μεταφέρθηκαν για νοσηλεία.

Στην παραγγελία της η κ. Δημητρίου , ζητεί να «εμφαίνονται» οι ασθένειες στον ιατρικό φάκελο τους αλλά και να επισυναφθούν οι αιτήσεις τους για υπό όρους απόλυση που κατέθεσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες τόσο του εισαγγελέα όσο και των άλλων μελών του δικαστικού συμβουλίου που απέρριψαν το αίτημα για υφ’ όρον απόλυση του υπερήλικα (91ετών) καρκινοπαθούς κρατουμένου ο οποίος αν και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς του.

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε πάντως το θέμα, ο 91χρονος κρατούμενος, ο οποίος πάσχει από κακοήθες νεόπλασμα μεταφέρθηκε , στο Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά.

Δυστυχώς, ο δεύτερος κρατούμενος για την υπόθεση του οποίου διατάχθηκε έρευνα έχει ήδη αποβιώσει καθώς έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες μετά το βίντεο στο οποίο καταγράφεται να απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις