Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για βίαια επεισόδια σε φυλακές

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για βίαια επεισόδια σε φυλακές

Το μαστίγωμα κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού και ο φόνος στις φυλακές Τρικάλων προκάλεσαν την παρέμβαση της Ξένης Δημητρίου.

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν τα βίαια περιστατικά με το μαστίγωμα κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού και τη δολοφονία Έλληνα κρατουμένου στις φυλακές Τρικάλων που συνέβησαν χθες και σήμερα.

Η κυρία Δημητρίου έδωσε παραγγελία στους αρμόδιους κατά τόπους εισαγγελείς για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ευθύνες για τα περιστατικά βίας στα δύο σωφρονιστικά καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί στη Δ´ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ομάδα κρατουμένων προχώρησε στο άγριο μαστίγωμα δύο νεαρών συγκρατουμένων τους. Θύματα της επίθεσης ήταν ένας 33χρονος Έλληνας που είχε συλληφθεί για κλοπές, ληστείες κι ένας 27χρονος Αλβανός που είχε οδηγηθεί στην φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών.Η ομάδα των κρατουμένων άρχισε να χτυπά τους δύο νεαρούς κρατούμενους με αυτοσχέδια μαστίγια τα οποία είχαν φτιάξει με καλώδια.

Σήμερα το πρωί, στις φυλακές Τρικάλων ένα 55χρονος Αλβανός κρατούμενος , επιτέθηκε και σκότωσε 66χρονο συγκρατούμενό του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις