Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αργυρούπολη: Το κινητό και ο υπολογιστής του 15χρονου Νίκου θα “αποκαλύψουν” τους λόγους που αυτοκτόνησε

Αργυρούπολη: Το κινητό και ο υπολογιστής του 15χρονου Νίκου θα “αποκαλύψουν” τους λόγους που αυτοκτόνησε

– Οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις
– Αναμένεται να καταθέσουν και οι έξι μαθητές που αναγράφονται στο σημείωμα αυτοκτονίας του 15χρονου Νίκου που αυτοκτόνησε στο σπίτι του στην Αργυρούπολη
– Σύμφωνα με μία φίλη του, το βράδυ που κρεμάστηκε είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα με απόκρυψη που τον έβριζαν
– Άλλη φίλη του υποστήριξε πως ο 15χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού σε πλατεία κοντά στο σπίτι του

Το τηλέφωνο αλλά και τον υπολογιστή του 15χρονου Νίκου που αυτοκτόνησε το Σάββατο (07.07.2018) στο σπίτι του στην Αργυρούπολη, θα εξετάσουν οι αστυνομικοί.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί θα προχωρήσουν σε άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του ανήλικου μαθητή ενώ θα εξετάσουν λεπτομερώς και το “ιστορικό” του υπολογιστή, ώστε να βρουν αποδείξεις για το bullying, που φέρεται να είχε υποστεί ο ανήλικος, πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Αργυρούπολη: Ξεκίνησαν οι καταθέσεις

Στο μεταξύ, την Δευτέρα (09.07.2018) ξεκίνησε ο κύκλος των καταθέσεων που παίρνουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, καθώς κλήθηκαν να καταθέσουν ορισμένοι από τους καθηγητές του άτυχου παιδιού, κάποιοι φίλοι του αλλά και συμμαθητές του. Ο κύκλος των καταθέσεων αναμένεται να αρχίσει να κλείνει τις επόμενες ημέρες, όπου θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς του, ο αδερφός του, αλλά και στενοί του φίλοι.

Οι τελευταίοι που θα δώσουν κατάθεση δεν είναι άλλοι από τους έξι νεαρούς, των οποίων τα ονόματα αναγράφονται στο σημείωμα που άφησε πίσω του ο 15χρονος, λίγο πριν την αυτοχειρία του.

Ωστόσο, όπως λένε αστυνομικοί που έχουν γνώση των ερευνών, από τα -μέχρι στιγμής- στοιχεία και τις ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους, ενδοσχολική βια σε βάρος του 15χρονου αυτόχειρα δεν είναι δυνατόν ακόμα να στοιχειοθετηθεί, με την νομική έννοια του όρου.

Το μυστήριο “άγνωστο” τηλεφώνημα

Από την άλλη, όσον αφορά στην εξέλιξη των ερευνών, οι αστυνομικοί στηρίζουν πολλά στην εξερεύνηση του κινητού τηλεφώνου του 15χρονου, καθώς υπάρχει μαρτυρία φίλης του άτυχου παιδιού, η οποία λέει πως το μοιραίο βράδυ, όπου το παιδί ήταν με φίλους του σε πάρτι και περνούσε καλά, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα με απόκρυψη.

Προφανώς, και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η φίλη του 15χρονου, το παιδί από τον άγνωστο στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής άρχισε να δέχεται απειλές και ύβρεις, με αποτέλεσμα να κλείσει το κινητό του και λίγο μετά να φύγει από το πάρτι.

Τον είχαν χτυπήσει σε ένα πάρκο

Επίσης μια άλλη μαρτυρία φίλης του αδικοχαμένου μαθητή, έχει μπει στο “μικροσκόπιο” του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, καθώς αναφέρει πως το παιδί είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού σε πλατεία κοντά στο σπίτι του, στην Αργυρούπολη.

Εκεί το παιδί κάθονταν στο παγκάκι με φίλες του, όταν μια παρέα μαθητών του ίδιου σχολείου που κάθονταν στο απέναντι παγκάκι, τους ζήτησαν το λόγο γιατί δήθεν τους κοιτούσε ο νεαρός και μάλιστα χτύπησε στο πρόσωπο και τα πόδια τον 15χρονο.

Όλα αυτά βρίσκονται στο “κάδρο” των ερευνών, προκειμένου να ριχθεί “φως” στην συγκλονιστική υπόθεση, που πλέον έχει αρχίσει να θυμίζει έντονα την περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην Γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων.

Όταν, πλέον, ο κύκλος των καταθέσεων θα έχει κλείσει, κυρίως με τις καταθέσεις των 6 ανηλίκων που αναφέρονται στο σημείωμα που άφησε πίσω του το άτυχο παιδί, θα συνταχθεί δικογραφία, η οποία άμεσα θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Ο Εισαγγελέας είναι αυτός που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για το εάν πράγματι υπήρξε σε αυτή την υπόθεση περίπτωση bullying που οδήγησε τελικά στην αυτοχειρία του 15χρονου.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις