Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Αρκαδία: Οι αντικριστές μονές σκαρφαλωμένες στους βράχους

Αρκαδία: Οι αντικριστές μονές σκαρφαλωμένες στους βράχους

Ποιος μπορεί να αφισβητήσει την Αρκαδία και τη φυσική της ομορφιά; Τοπία μοναδικά και αρχιτεκτονική παραδοσιακή καθιστούν την περιοχή στις πιο γραφικές της Ελλάδας.

Εκτός όμως από αυτά, υπάρχουν μερικά σημεία που σίγουρα κερδίζουν τις εντυπώσεις. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ο Λούσιος και το φαράγγι του. Εκεί θα συναντήσεις και κάτι μοναδικό.

Στις δύο πλευρές του… αντικριστά βρίσκονται δύο ιστορικές μονές, η Μονή Φιλοσόφου και η Μονή Προδρόμου.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από την παλιά Μονή Φιλοσόφου. Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες μονές της Ελλάδας, με τις ρίζες της να φτάνουν στο 963 μ.Χ.

Σε ολόκληρη την Ελλάδα αποτελεί ένα από τα παλαιότερα βυζαντινά μνημεία και αυτό που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι ήταν χτισμένη στο εσωτερικό σπηλιάς.

Μπορεί να ακούσεις να την αποκαλούν και «Κρυφό Σχολειό» και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Σύμφωνα με την παράδοση, εκεί λειτούργησε σχολείο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Σήμερα αυτό που μπορεί να δει κανείς είναι μόνο ένα εκκλησάκι το οποίο έχει πανέμορφες τοιχογραφίες. Πολύ κοντά σε αυτά τα ερείπιά βρίσκεται η νέα Μονή Φιλοσόφου.

Όσον αφορά την επικοινωνία της Μονής Φιλοσόφου με τη Μονή Προδρόμου που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά μπορεί κανείς να πάει από το μονοπάτι που κατεβαίνει από τη Μονή Προδρόμου στον Λούσιο και διασχίζει το φαράγγι.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις