Τρίτη, 28 Μαΐ
25oC Αθήνα

Αρνείται τις κατηγορίες το 19χρονο μοντέλο – “Δεν ήξερα ότι μεταφέρω κοκαΐνη” – [vid]

μοντέλο

– Δεν θέλει να συνεργαστεί με τις Κινεζικές αρχές η 19χρονη
– Δηλώνει πως…. δεν ήξερε τι μεταφέρει στις αποσκευές της
– Όλα όσα αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Epsilon
– Μπλεγμένη στα “δίχτυα” της Νιγηριανής μαφίας
– Τα ραντεβού στην Αθήνα και οι… υποσχέσεις πως το ταξίδι θα ήταν “ρουτίνας” – Κατέληξε όμως σε έναν προσωπικό Γολγοθά
– Αντιμέτωπη με ισόβια, ακόμα και με θανατική ποινή

Αρνείται τις κατηγορίες που της προσάπτονται το 19χρονο μοντέλο που συνελήφθη με 2,5 κιλά κοκαΐνη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή Live News με το Νίκο Ευαγγελάτο ο συνάδελφος Βασίλης Χήτος, η νεαρή επί της ουσίας αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές, λέγοντας ότι δεν ήξερε τι μεταφέρει στις αποσκευές της.

Η 19χρονη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ακόμα και της θανατικής ποινής, βάσει της νομοθεσίας του Χονγκ Κονγκ για το εμπόριο ναρκωτικών. Ωστόσο η ίδια φαίνεται να μην θέλει να δώσει πληροφορίες για το κύκλωμα που βρίσκεται πίσω από την κοκαΐνη που βρέθηκε πάνω της.

Μάλιστα ανέφερε πως δεν ήξερε ότι στις αποσκευές της είχε ναρκωτικά, ενώ αρνήθηκε και να μεταφέρει κάποιο αίτημα στις κινεζικές αρχές.

Όλοι όσοι την ήξεραν αναφέρουν ότι ήταν ένα ήσυχο και καλλιεργημένο κορίτσι, που ποτέ δεν είχε δώσει δείγματα ότι θα μπορούσε να έχει αυτήν την κατάληξη.

Στα “νύχια” της Νιγηριανής μαφίας το 19χρονο μοντέλο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών DEA, ένας Έλληνας φίλος της Ειρήνης, την έπεισε να προσφέρει τις “υπηρεσίες της” σε Νιγηριανό “βαρόνο” της νύχτας στην Αθήνα.

Έγιναν μάλιστα πολλά ραντεβού για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού και για να λάβει την προκαταβολή. Μάλιστα την έπεισαν πως θα είναι ένα ταξίδι “ρουτίνας” για μια όμορφη κοπέλα όπως αυτή, με ευρωπαϊκό διαβατήριο.

“Κύκλοι” των ελληνικών διωκτικών αρχών σημειώνουν πως αν δεν συνεργαστεί ώστε να “δώσει” ονόματα, η ποινή που θα αντιμετωπίσει θα είναι πολύ μεγάλη. Κι αυτό γιατί η δικαιολογία πως “δεν ήξερε” δεν πείθει…

“Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα”

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου που εργαζόταν από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2017, μίλησε για μία ήσυχη κοπέλα, συνεργάσιμη που δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα.

“Δεν έδωσε απολύτως κανένα δικαίωμα. Στην δουλειά ήταν τυπικότητα και χαμογελαστή με πολύ καλή επίδοση” είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν έχει προσγειωθεί ακόμα στην πραγματικότητα”

Για την κατάσταση της 19χρονης από την Μυτιλήνη τις πρώτες ώρες της σύλληψής της στο Χονγκ Κονγκ μίλησε στο newsit.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας της κοπέλας, Σάκης Κεχαγιόγλου. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με τα όσα του μεταφέρονται από την Κίνα, το 19χρονο μοντέλο δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα την μεγάλη περιπέτεια που έχει μπλέξει, νομίζοντας πως είναι κάτι παροδικό.

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου η 19χρονη είναι καλά στην υγεία της, ενώ και οι συνθήκες κράτησής της είναι καλές. Ο Έλληνας πρόξενος στην περιοχή της επισκέφτηκε στις φυλακές, ενώ τις επόμενες ώρες θα αναλάβει καθήκοντα και ένας άλλος δικηγόρος στο Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να εκπροσωπήσει εκεί την κοπέλα.

Ο κ. Κεχαγιόλου ανέφερε επίσης πως η Ειρήνη ενημερώθηκε για την ανάληψη της εκπροσώπησής της από τον ίδιο, και πως τώρα κρατείται στην γυναικεία φυλακή ανηλίκων.

Όπως είπε επίσης ο πρόξενος της μετέφερε και την αγάπη και την συμπαράσταση της οικογένειας. Για ακόμη μια φορά τόνισε πως οι γονείς της δεν γνώριζαν για αυτή την της δραστηριότητα.

“Ήξεραν ότι από τις 31 Αυγούστου πήγε στην Καλαμάτα για σπουδές σε ΙΕΚ, και στη συνέχεια την είδαν με κουκούλα στο Χονγκ Κονγκ” είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Κεχαγιόγλου στο newsit.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις