Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αρνήθηκαν διακανονισμό για το ρεύμα σε άνεργη καρκινοπαθή! [pics, vids]

Αρνήθηκαν διακανονισμό για το ρεύμα σε άνεργη καρκινοπαθή! [pics, vids]

Μια γυναίκα άνεργη και καρκινοπαθής. Το χρέος στη ΔΕΗ έφερε τη διακοπή του ρεύματος. Και τον σοβαρό τραυματισμό της μητέρας της. Και όταν κατάφερε με κόπο να δανειστεί 450 ευρώ για να κάνει διακανονισμό, η ΔΕΗ και το κράτος της γύρισαν την πλάτη!

Η κυρία Δήμητρα είναι άνεργη εδώ και ένα χρόνο. Το χρέος της στη ΔΕΗ έχει φτάσει τα 2.500 ευρώ. Ξεκίνησε από ανεξόφλητους λογαριασμούς. Το περασμένο καλοκαίρι κατάφερε να κάνει διακανονισμό και να πληρώνει τις δόσεις αλλά ως άνεργη δεν μπορούσε να τακτοποιεί και τους τρέχοντες λογαριασμούς.

Τον Οκτώβριο πήγε ξανά στα κεντρικά της ΔΕΗ για να βγει μια λύση. Όπως δηλώνει της είπαν πως έπρεπε να πληρώσει περίπου 500 ευρώ για να μη γίνει διακοπή. Αλλά δεν είχε να τα πληρώσει και έτσι της έκοψαν το ρεύμα.

Με το σπίτι χωρίς ηλεκτρικό, η ηλικιωμένη μητέρα της άνεργης γυναίκας έπεσε και υπέστη πολλαπλά κατάγματα. Η ιστορία της κινητοποίησε τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», που πριν από ένα μήνα, πήγαν στο σπίτι της και της επανασυνέδεσαν το ρεύμα.

Για να υπάρξει όμως και τυπική επανασύνδεση του ρεύματος, αφού η γυναίκα ήθελε να αποπληρώσει το χρέος της αλλά με δόσεις, η καρκινοπαθής κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 450 ευρώ (τα οποία μάζεψε με δανεικά) προκειμένου να τα δώσει ως προκαταβολή για έναν ευνοϊκότερο διακανονισμό.

Αλλά όπως κατήγγειλε ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η γυναίκα ως προκαταβολή δεν έγιναν δεκτά από τη διευθύντρια στα κεντρικά της ΔΕΗ.

Η ίδια δηλώνει πως τα περίπου 400 ευρώ που κατάφερε να μαζέψει δεν ήταν αρκετά και όπως της είπαν από τη ΔΕΗ απαιτούνταν περισσότερα από 900 ευρώ για να γίνει η επανασύνδεση! Και τα ζήτησαν από μια γυναίκα που το μοναδικό της εισόδημα είναι η σύνταξη των 340 ευρώ που παίρνει η κατάκοιτη μητέρα της, με την οποία μένει και προσέχει.

Όταν ενημέρωσε τη ΔΕΗ για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η ίδια και η μητέρα της, της είπαν να καταθέσει αίτηση για να δουν αν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. «Ήταν πολύ ευγενής η κυρία αλλά καθόλου συνεργάσιμη. Μας δέχτηκε, αλλά με το γράμμα του νόμου, δεν ήταν πρόθυμη να κάνει κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω κι αν μπορούσε» λέει η κυρία Δήμητρα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΙΔΙΑ Η ΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε