Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά: Αυτό είναι το email που ενημερώνει ότι ο μικρός Ράινερ είναι στη Νορβηγία

Αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά: Αυτό είναι το email που ενημερώνει ότι ο μικρός Ράινερ είναι στη Νορβηγία

Το email που απέστειλε ο Νορβηγός δικηγόρος του πατέρα του 6χρονου Ράινερ που έπεσε θύμα αρπαγής από την Κηφισιά, προς συναδέλφους του στην Ελλάδα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Οι δικηγόροι που παρέλαβαν το email από τον Νορβηγό δικηγόρο του πατέρα του 6χρονου Ράινερ από την Κηφισιά, συμμετείχαν στις δικαστικές διαμάχες για την επιμέλεια του παιδιού, ενημερώνονται έτσι ότι ο ανήλικος βρίσκεται στη Σκανδιναβική χώρα!

Τo ηλεκτρονικό μήνυμα έφτασε στις έξι χθες (25.05.2022) το απόγευμα στο γραφείο τόσο του δικηγόρου της μητέρας της 6χρονης όσο και στη νομική σύμβουλο του Νορβηγού στη χώρας μας.

«Σήμερα (σ.σ. 25.05.2022) το απόγευμα, ο πελάτης (σ.σ. ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ) με ενημέρωσε ότι αυτός και το παιδί επέστρεψαν με ασφάλεια στο σπίτι του παιδιού, χώρα συνήθους διαμονής, στη Νορβηγία. Το παιδί ανταποκρίθηκε με χαρά και ευτυχία όταν επανενώθηκε με τον πρωταρχικό του φροντιστή χθες (σ.σ. 24.05.2022), μετά την απαγωγή στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2020», αναφέρει στην αρχή του email του ο Νορβηγός δικηγόρος του πατέρα του Ράινερ και συνεχίζοντας κάνει λόγο για τις πρώτες στιγμές του ανηλίκου στη Σκανδιναβική χώρα:

«Το ταξίδι πίσω στο σπίτι έλαβε χώρα υπό τη στοργική φροντίδα του πατέρα του και χωρίς κανένα επεισόδιο. Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, εάν χρειάζεται, εάν υποδεικνύεται ότι το παιδί έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής. Το παιδί ανυπομονεί να επανενωθεί με τους φίλους του στην τοπική του κοινότητα, καθώς και με την οικογένειά του. Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το σχολείο αυτό το φθινόπωρο».

Αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά: «Δεν θα επιτρέψουμε να απαχθεί ξανά από τη μητέρα του»

Συνεχίζοντας ο νομικός σύμβουλος του πατέρα κάνει λόγο για μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, προκειμένου – όπως αναφέρει – ο 6χρονος να μην απαχθεί και πάλι από τη μητέρα του. «Με βάση αυτό, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ευημερία του παιδιού. Έχουν ληφθεί τα σχετικά μέτρα ασφαλείας, για να αποτρέψει άλλη μια παράνομη απαγωγή του παιδιού από τη Νορβηγία. Δυστυχώς, στη ζωή των πελατών μου, τα ελληνικά δικαστήρια απέτυχαν να ανταποκριθούν στα πρότυπα της Χάγης. Σύμβαση του 1980 για την άμεση επιστροφή του απαχθέντος παιδιού στη χώρα συνήθους διαμονής του».

Στη συνέχεια η δικηγόρος του πατέρα του 6χρονου, όπου παρέστη σε όλα τα δικαστήρια που έγιναν για την επιμέλεια του παιδιού στη Νορβηγία, αναφέρει τα εξής: «Επαναλαμβάνουμε ότι η ετυμηγορία της 15ης Ιουνίου 2021 της Περιφέρειας Kristiansand Court είναι σε ισχύ και ρυθμίζει την νομικό πλαίσιο για το παιδί. Ο πελάτης σας αρνήθηκε να καταθέσει στο Δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο που ορίζεται από το Δικαστήριο με δαπάνες του Δημοσίου. Η ετυμηγορία επιδόθηκε στον πελάτη σας, αλλά εκείνη επέλεξε –  δυστυχώς – να μην το σεβαστεί. Επαναλαμβάνουμε, επίσης, ότι ο πελάτης σας κατηγορείται για απαγωγή παιδιού από τις νορβηγικές αρχές και έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής της, εάν επιλέξει να φύγει από την Ελλάδα».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις