Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά: Φωτογραφίες ντοκουμέντα του Ράινερ από τη Νορβηγία

Αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά: Φωτογραφίες ντοκουμέντα του Ράινερ από τη Νορβηγία

Στη Νορβηγία βρίσκεται ο 6χρονος Ράινερ τον οποίο άρπαξε ένας κουκουλοφόρος το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι που έμενε με τη μητέρα του στην Κηφισιά.

Το σκηνικό έστησε ο πατέρας του παιδιού κάτι το οποίο γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω επιστολής του στον συνήγορο της μητέρας.

Το Star μάλιστα προέβαλε φωτογραφικά ντοκουμέντα που έδωσε ο ίδιος ο πατέρας με τον Ράινερ στην Νορβηγία.

Σύμφωνα με τον πατέρα, οι φωτογραφίες αυτές είναι των τελευταίων δύο ημερών και τονίζει ότι ο μικρός είναι «ευτυχισμένος» στη Νορβηγία. Ο Ράινερ φωτογραφίζεται στη διάρκεια του ταξιδιού προς τη Νορβηγία και χαμογελάει στον μπαμπά του. Σε ένα άλλο στιγμιότυπο ο μικρός Ράινερ παίζει με τα ξαδέρφια του.

«Το αγόρι είναι στο σπίτι του στη Νορβηγία. Επέστρεψε στο σπίτι του και επανενώθηκε με τους φίλους του, τον παιδικό σταθμό, επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δυο χρόνια», λέει ο Skaj Haaheim, δικηγόρος του πατέρα.

Οπως ανέφερε ο δικηγόρος του πατέρα μιλώντας στο Star το παιδί βρίσκεται ήδη στην Νορβηγία από χθες το απόγευμα. Όπως ενημέρωσε με επιστολή τον δικηγόρο της μητέρας: «Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, εάν χρειαστεί, εάν υποδεικνύεται ότι το παιδί έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής».

Πώς έφτασαν στη Νορβηγία

Η διαδρομή του μικρού Ράινερ για τη Νορβηγία ήταν μεγάλη. Στις 8.30 το βράδυ της 24ης Μαϊου γίνεται η αρπαγή. Μία ώρα μετά, στις 9.26 οι δράστες εγκαταλείπουν το λευκό βαν στη λεωφόρο Συγγρού. Λίγες ώρες μετά οι αρχές εντοπίζουν το στίγμα του κινητού συγγενή του πατέρα στην Καλλιθέα Βοιωτίας. Στη μία το ξημέρωμα ενεργοποιείται το Amber Alert για τον Ράινερ. Στις 6.18 το πρωί oι δυο άνδρες μαζί με το παιδί, παίρνουν την πτήση για Κοπεγχάγη. Στις 8.02 το αεροπλάνο προσγειώνεται στην πρωτεύουσα της Δανίας και από εκεί οδικώς φτάνουν στην Νορβηγία.

«Αν αυτά επιβεβαιωθούν το επόμενο ερώτημα είναι πώς, ενώ από 9.30 της Τρίτης πήγα προσωπικά στο αεροδρόμιο και είχε δοθεί το όνομα, πως είναι δυνατόν να χάθηκε τόσος πολύτιμος χρόνος. Θέλουμε επίσημες απαντήσεις γι’ αυτό. Το παιδί έχει διαβατήριο και είναι εδώ».

Ταξίδεψε με άλλα στοιχεία

Η μητέρα του λέει ότι το διαβατήριο του παιδιού είναι στα χέρια της. Ο πατέρας μαζί με συγγενικό του πρόσωπο έβγαλαν το παιδί από την Ελλάδα με άλλο όνομα. «Γκουντμπράτσον Σβερνικολάι», ήταν τα στοιχεία στα ταξιδιωτικά έγγραφα του Ράινερ, όπως σας αποκάλυψε το newsit.gr.

Να σημειωθεί ότι η γιαγιά και η θεία του παιδιού υποστηρίζουν πως το βράδυ της Τρίτης ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι και άρπαξε το παιδί δεν ήταν ούτε ο πατέρας, καθώς αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα και θα τον αναγνώριζαν, αλλά ούτε και το συγγενικό του πρόσωπο.

«Ήταν μια μαφιόζικη αρπαγή. Έμοιαζε ξένος, βαλτός, πληρωμένος», λέει χαρακτηριστικά. Η γυναίκα ακόμα προσπαθεί να συνέλθει απ όσα βίωσε εκείνο το βράδυ.

«To παιδί απήχθη από τη Νορβηγία το 2020 ο πατέρας έκανε αγωγές υπό τη συνθήκη της Xάγης για να γυρίσει το παιδί στις ελληνικές αρχές. Η συνθήκη της Χάγης ορίζει ότι τα παιδιά που έχουν απαχθεί θα πρέπει να επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν. O πατέρας περίμενε για δυο χρόνια και δεν υπήρχε καμία εξέλιξη από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και γι’ αυτό αποφάσισε να έρθει και να πάρει τον παιδί μόνος του» τονίζει ο δικηγόρος του πατέρα.

Εναντίον της μητέρας υπήρχε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης , όμως αυτό δεν έγινε ποτέ και δεν έγινε σύλληψη του ανήλικου, καθώς υπήρξε απόφαση του συμβουλίου εφετών της Αθήνας, η οποία ανέφερε ότι το συμφέρον του παιδιού είναι να παραμείνει με τη μητέρα του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις