Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: «Η μητέρα κρατά παράνομα το παιδί στην Ελλάδα» λέει η δικηγόρος του πατέρα

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: «Η μητέρα κρατά παράνομα το παιδί στην Ελλάδα» λέει η δικηγόρος του πατέρα

«Δεν έχω καμία επαφή με τον εντολέα μου από τότε που έγιναν τα δικαστήρια για την υπόθεση απαγωγής του παιδιού από τη Νορβηγία». Αυτό λέει στο newsit.gr η Πατρινιά Μαρία Αδαμοπούλου, δικηγόρος του Νορβηγού πατέρα του αγοριού.

Ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ φέρεται να εμπλέκεται στην απαγωγή του μικρού από το σπίτι του στην Κηφισιά χθες (24.05.2022) το βράδυ. Όπως αναφέρει η δικηγόρος του «όντως χειρίστηκα τις προηγούμενες δικαστικές υποθέσεις που αφορούσαν στην απαγωγή του παιδιού. Είναι υπόθεση απαγωγής τέκνου σύμφωνα με τη Σύμβαση της Χάγης».

Σύμφωνα με την ίδια, έχει να μιλήσει μαζί με τον πατέρα του αγοριού δύο μήνες ενώ εκκρεμεί να εκδικαστεί η υπόθεση και σε επίπεδο Άρειου Πάγου, η οποία όμως αναμένεται σε ένα η δύο χρόνια.

«Οι πρώτες αποφάσεις», σύμφωνα με την δικηγόρο του πατέρα του 6χρονου, «που έχουν βγει η πρωτόδικη και η εφετειακή λένε ότι η μητέρα παρανόμως κρατεί το παιδί στην Ελλάδα».

Επιπλέον όπως αναφέρει η κα. Αδαμοπούλου «όντως δηλαδή η μητέρα έχει διαπράξει απαγωγή, αλλά το δικαστήριο δεν διατάσσει την επιστροφή του παιδιού στη Νορβηγία, επειδή εκεί η ζωή του θα είναι αφόρητη. Υπάρχει μία σύμβαση της Χάγης η οποία είναι περί απαγωγής τέκνου. Σύμφωνα με αυτήν, εφόσον υπάρχει απαγωγή διατάσσεται η επιστροφή του τέκνου, εκτός εάν το δικαστήριο κρίνει ότι η επιστροφή του παιδιού στον τόπο από όπου απήχθη θα κάνει τη ζωή του αφόρητη.

Το δικαστήριο έκρινε ότι πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις που επιτρέπουν στο ελληνικό δικαστήριο να μη διατάξει την άμεση επιστροφή του παιδιού. Με την αναίρεση την οποία έχει καταθέσει ο πατέρας στον Άρειο Πάγο λέει ότι το εφετείο εφάρμοσε εσφαλμένα τη σύμβαση της Χάγης».

Την ίδια ώρα, αγωνία επικρατεί στο σπίτι της οικογένειας της μητέρας του 6χρονου παιδιού. Η καταρρακωμένη νεαρή γυναίκα βρίσκεται κλειδαμπαρωμένη μέσα στο σπίτι και βρίσκεται σε επικοινωνία συνεχώς με τις αρχές και όσους μπορούν να την βοηθήσουν για να εντοπίσουν τον μικρό της Ράινερ.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις