Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα τολμήσουν να κάνουν την Αγιά Σοφιά τζαμί (video)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα τολμήσουν να κάνουν την Αγιά Σοφιά τζαμί (video)

Μετά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την εκκλησία της Ρωσίας παρέμβαση για την Αγιά Σοφιά και το ενδεχόμενο η Τουρκία να την μετατρέψει ξανά σε τζαμί έκανε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκπος Ιερώνυμος βρέθηκε την Κυριακή (05.07.2020) στη Βαλύρα Μεσσηνίας όπου συμμετείχε συμπροσευχόμενος της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να μην ερωτηθεί για την Αγιά Σοφιά.

Click4more Ο “αόρατος εμφύλιος” στην Τουρκία για την Αγιά Σοφιά (pics)

Σε ερώτηση του mesogeios tv, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κάνει την Αγιά Σοφιά τζαμί.

«Εκείνοι παίζουν με όποια παιχνίδια πέσουν στα χέρια τους. Είναι κι αυτό ένα παιχνίδι. Πιστεύω δεν θα το τολμήσουν», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Δείτε τη δήλωσή του

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για τη στάση της Εκκλησίας και της Πολιτείας στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε ότι η αντιμετώπιση ήταν συνετή. «Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της και από ό,τι φάνηκε από την πορεία των πραγμάτων έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά. Να βοηθήσει ο Θεός να μην έχουμε ξανά τέτοιες δοκιμασίες», πρόσθεσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις