Ελλάδα

Άρχισε η δίκη του Μένιου Φουρθιώτη – Δήλωσε αθώος για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη να δηλώνει αθώος και να λέει ότι θα αποδειχθεί κατά τη διάρκεια της δίκης το σενάριο που δημιούργησαν οι αστυνομικοί άρχισε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων με καλάσνικοφ και εκρηκτικό μηχανισμό στο Διόνυσο το 2021. «Είμαι αθώος και θα αναπτυχθεί το όλο αυτό σενάριο που έχει κατασκευαστεί από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα» ανέφερε ο κατηγορούμενος προς δικαστές και ενόρκους.

Στην έναρξη της διαδικασίας υποβλήθηκαν ενστάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης σχετικά με ακυρότητες της διαδικασίας. «Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε πάρει το σύνολο της δικογραφίας. Δεν είχε γνώση της δικογραφίας μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι που μας κάλεσαν στη γραμματεία. Αυτό το θέτω ως απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης, Κωνσταντίνος Γώγος με το δικαστήριο τελικά να απορρίπτει την ένσταση με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Το δικαστήριο απέρριψε και ένσταση σχετικά με ακυρότητα της κλήσης. Δικαστές και ένορκοι, ωστόσο, επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν σε ζητήματα που τέθηκαν από την υπεράσπιση και έκριναν ότι αφορούν την ουσία της υπόθεσης.

Η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων, αστυνομικών, οι οποίοι κατά το κατηγορητήριο δέχθηκαν τα πυρά των δύο προφυλακισμένων συγκατηγορουμένων του Μένιου Φουρθιώτη, στις 16 Απριλίου 2021, στη λεωφόρο Θησέως, στη Κηφισιά.

«Περί ώρα 01: 15 ξημερώματα εντοπίσαμε μοτοσικλέτα με δύο επιβάτες, την κρίναμε ύποπτη και επιχειρήσαμε να την ελέγξουμε. Τους κάναμε σήμα να σταματήσουν, δεν μας καταλάβαν αργήσανε να μας καταλάβουν. Γυρίσαμε μας κοίταξαν και τους κοιτάξαμε. Ο συνοδηγός είχε ένα σάκο στα πόδια. Μόλις μας αντιλήφθηκε, τον περιεργαζόταν, είδα μακρύκανό όπλο που. Είδα την κάνη, έστριψε το σώμα του αριστερά και προέβη σε πυροβολισμό» κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας αστυνομικός.

Πρόεδρος : Πόσους. 

Μάρτυρας : Τρεις με τέσσερις.

Πρόεδρος : Πόση απόσταση είχατε από μηχανή; 

Μάρτυρας : Ξεκίνησε 10-15 μέτρα και για να αποφύγουμε τον πυροβολισμό επιβράδυνα, έστριψα και η απόσταση μεγάλωσε.

Πρόεδρος : Φαινόταν ποιοι ήταν; 

Μάρτυρας : Φορούσαν κράνη δεν μπορούσαμε να έχουμε καλή επαφή. 

Εισαγγελέας : Αντιληφθήκατε ότι πέταξε το σάκο ο ένας;

Μάρτυρας : Ναι μόλις έπιασε το τουφέκι, το σάκο τον απέρριψε. Έχω περιγράψει ότι είναι σκουρόχρωμος. 

Έτερος αστυνομικός που κατέθεσε στο δικαστήριο ανέφερε ότι μετέβη στη λεωφόρο Θησέως στην Κηφισιά έχοντας λάβει σήμα ότι συνάδελφοί του δέχθηκαν επίθεση ανέφερε: «Βρήκαμε τους κάλυκες και έναν σάκο στην κάθοδο προς Αθήνα.

Περισυλλέξαμε τα πειστήρια και τα αποδώσαμε» είπε στην κατάθεση του. 

Η δίκη συνεχίζεται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Έφεση για την αθώωση των ψαράδων θα καταθέσει η οικογένεια την Τρίτη
«Δεν είναι αθώοι, αλλά ένοχοι, όπως υποστήριξαν ο εισαγγελέας και ο πρόεδρος του δικαστηρίου», αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που εκπροσωπεί την οικογένεια του πρώην υπουργού
Η χήρα του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα
Σοκ στη Φθιώτιδα: Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 4χρονης σε παιδικό σταθμό – «Φαινόταν ότι κάτι την βασανίζει, την πονάει»
«Μου είπε ”δεν θέλω να πάω με τίποτα, μαμά, σχολείο”. Με το που άρχισα να μιλάω για το σχολείο, το παιδί έκανε πολύ νευρικές κινήσεις» αποκαλύπτει η μητέρα της ανήλικης
Σοκ στη Φθιώτιδα: Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 4χρονης σε παιδικό σταθμό – «Φαινόταν ότι κάτι την βασανίζει, την πονάει»
5
Ελληνίδα ασθενής με τη νόσο Γουίλσον σώθηκε έπειτα από μεταμόσχευση ήπατος στο νοσοκομείο του Τορίνο στην Ιταλία
Η κοπέλα παρουσίασε οξεία ηπατική ανεπάρκεια, η οποία επηρέασε και σειρά άλλων ζωτικών οργάνων και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Le Molinette, Πόλη της Υγείας του Τορίνο
Ιταλία: Ελληνίδα ασθενής με τη νόσο Γουίλσον, σώθηκε έπειτα από μεταμόσχευση ήπατος στο νοσοκομείο του Τορίνο