Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Αρχοντικό Μαυρομιχάλη: Το άγνωστο στοιχειωμένο σπίτι στην Καστέλλα και οι μύθοι του

Αρχοντικό Μαυρομιχάλη: Το άγνωστο στοιχειωμένο σπίτι στην Καστέλλα και οι μύθοι του

Υπάρχουν μέρη και κτήρια της Αττικής που έχουν τη δική τους ιστορία η οποία συχνά συνοδεύεται από μύθους και θρύλους. Σπίτια που κάποτε είχαν ζωή και σήμερα στέκουν έρημα με τους περαστικούς να κάνουν σενάρια και εικασίες για το ποιοι ζούσαν σε αυτά και ποια ήταν η ιστορία τους.

Μια τέτοια περίπτωση στην Αττική και συγκεκριμένα στον Πειραιά είναι το ερειπωμένο αρχοντικό Μαυρομιχάλη στην Καστέλλα το οποίο φυσικά έχεις τους δικούς του μύθους να το συνοδεύουν.

Εκτός από σπίτι, έχει στεγάσει επίσης σχολές και έχουν ειπωθεί πολλά για το τι συμβαίνει – μεταφυσικά – μέσα σε αυτό το κτήριο. Έρημο και στοιχειωμένο, όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν.

Το αρχοντικό Μαυρομιχάλη βρίσκεται πάνω από την παραλία Βοτσαλάκια, απέναντι από το νησάκι Κουμουνδούρου. Θεωρείται, λοιπόν, πως το συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών αποτελούσε ιδιοκτησία του Κυριακούλη Π. Μαυρομιχάλη, ο οποίος ήταν κάποτε Έλληνας Υπουργός και μετέπειτα -για λίγους μόνο μήνες- Πρωθυπουργός της Ελλάδος αποτελώντας επιλογή του Βασιλιά Γεωργίου του Α’.

Ο Μαυρομιχάλης έφυγε από τη ζωή το 1916 και από τότε στο σπίτι έπεσε βαριά σκιά για τα επόμενα χρόνια.

Από εκεί και έπειτα, μέχρι σήμερα τίποτα δε θυμίζει την παλιά αίγλη που είχε το εντυπωσιακό αρχοντικό παρά μόνο ο θυρεός της οικογένειας που διακρίνεται στην κεντρική πόρτα.

Τριάντα χρόνια αργότερα η έπαυλη πήρα και πάλι ζωή αλλά για διαφορετικό σκοπό. Ήταν οι εγκαταστάσεις κρίθηκαν κατάλληλες για να φιλοξενήσουν τρεις σχολές διαδοχικά.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις