Ελλάδα

Ας κάνουμε τη διαφορά, γεμίζοντας το «Καλάθι Συγκέντρωσης Τροφίμων»

Οι εποχές δύσκολες. Χωρίς αγκαλιές, χωρίς φιλιά, χωρίς όλα εκείνα με τα οποία οι περισσότεροι Έλληνες εκφράζουμε όσα νιώθουμε. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο κορονοϊός “αγγίζει” και την οικονομία. Και εκείνοι που έχουν ανάγκη από βοήθεια, γίνονται περισσότεροι.

Και παρόλο που δεν έχουμε πια τη δυνατότητα να αγκαλιαστούμε, μπορούμε να βρίσκουμε τρόπους για να ερχόμαστε πιο κοντά με τους συνανθρώπους μας.

Χαρακτηριστική αυτού μια εικόνα σε ένα από τα σούπερ μάρκετ της ΑΒ Βασιλόπουλος. Μιας εταιρίας που εδώ και 10 χρόνια έχει συνδέσει το όνομά της με τον εθελοντισμό. Όπως κάθε μέρα σχεδόν, το μαγαζί ήταν γεμάτο κόσμο με ανθρώπους κάθε ηλικίας, που είχαν πάει για τα ψώνια της εβδομάδας, με τη λίστα τους γραμμένη στο κινητό ή σε χαρτάκι.

Καθώς αναζητούσαν στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ τα προϊόντα που χρειάζονταν, βρήκαν στο… δρόμο τους ένα από τα «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων».

Από εκείνα τα καλάθια που “μετράνε”… πολλούς πόντους. Γιατί γεμίζουν με ελπίδα για εκείνους που μας χρειάζονται περισσότερο. Όχι μόνο σήμερα με τον κορονοϊό. Όμως, να, τώρα, ίσως τα πράγματα να μας «σπρώχνουν» να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Και οι άνθρωποι που είχαν πάει στο σούπερ μάρκετ για να πάρουν τα απαραίτητα, πήραν και κάτι ακόμα, λίγα μακαρόνια, λίγο ρύζι για εκείνους που στερούνται πολλά περισσότερα. Καλύτερο σύμμαχο από μια εταιρία που εδώ και 10 χρόνια δίνει τα διαπιστευτήριά της στον τομέα του εθελοντισμού, δεν θα μπορούσαν να βρουν…

Ο κόσμος άρχισε να γεμίζει το «Καλάθι Συγκέντρωσης Τροφίμων» με τυποποιημένα προϊόντα. Καθένας με κάτι διαφορετικό, αλλά το ίδιο σημαντικό, με κάτι που θα προσέφερε ανακούφιση σε έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Ήθελαν να δώσουν, να προσφέρουν και να βοηθήσουν.

Κάπως έτσι, το παράδειγμα ακολούθησαν και πολλοί άλλοι, βάζοντας κι εκείνοι ό,τι μπορούσαν στο «Καλάθι Συγκέντρωσης Τροφίμων». Και η σημασία της ομαδικής προσπάθειας για το συλλογικό καλό, αναδείχθηκε ξανά και μάλιστα περίτρανα.

ab ethelontismos

Για να γιορτάσει τα 10 χρόνια εθελοντισμού, η ΑΒ Βασιλόπουλος αποφάσισε να υλοποιήσει μια δράση για καλό σκοπό και φέτος να κάνει τη διαφορά μαζί με τους πελάτες της. Ας ενώσουμε, λοιπόν, τις δυνάμεις σήμερα περισσότερο από ποτέ. Κι ας γεμίσουμε, έως τις 10 Οκτωβρίου, τα «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων» που θα βρούμε σε κάθε κατάστημα του δικτύου ΑΒ, για την ενίσχυση τοπικών φορέων και οργανισμών.

Την ίδια στιγμή η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει στην Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων επιπλέον τρόφιμα αξίας 50.000 ευρώ για 26.000 συνανθρώπους μας.

Η εθελοντική δράση για τα 10 Χρόνια Εθελοντισμού ΑΒ μέσα από τα «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων» έχει ξεκινήσει από τις 28 Σεπτεμβρίου. Για όσους όσοι νοιάζονται, και το δείχνουν με πράξεις φροντίδας. Για όσους μοιράζονται όλα όσα έχουν αξία. Για εκείνους που βάζουν στο καλάθι τους κάτι παραπάνω για να το προσφέρουν σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Για δυο εβδομάδες, λοιπόν, η εταιρία ΑΒ Βασιλόπουλος, οι εργαζόμενοι και οι πελάτες της, γίνονται ένα, γίνονται εθελοντές προσφοράς και γεμίζουν ξανά και ξανά τα «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων» που βρίσκονται στα καταστήματα ΑΒ & ΕΝΑ, με τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. ρύζι, μακαρόνια, γάλα εβαπορέ κ.λπ), για την ενίσχυση τοπικών φορέων και οργανισμών.

Φέτος, γεμίζουμε μαζί τα καλάθια της “ελπίδας” με ό,τι μπορεί ο καθένας μας. Γιατί μαζί κάνουμε τη διαφορά για εκείνους που μας χρειάζονται περισσότερο!

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.ab.gr/10-years-volunteers

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές – Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά
Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 με 16, στα δυτικά τους15 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 32
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων