Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ασφαλείς σχολικές διαβάσεις στο δήμο Αλίμου

Ασφαλείς σχολικές διαβάσεις στο δήμο Αλίμου

Έργο για την κυκλοφοριακή ασφάλεια των μαθητών υλοποιείται στον δήμο Αλίμου.

Είναι οι ειδικές ασφαλείς διαβάσεις στους δρόμους περιμετρικά των σχολικών μονάδων, που βοηθούν στην όσο το δυνατόν πιο ασφαλή διέλευση, καθώς δίνουν με ηλεκτρονικό και αυτόματο τρόπο προτεραιότητα στους πεζούς, όταν στέκονται στο ύψος των πεζοδρομίων και ταυτόχρονα λειτουργούν προειδοποιητικά για τους οδηγούς και επιβραδύνουν αναγκαστικά την ταχύτητα των οχημάτων τους. Διευκολύνουν ακόμη όσους έχουν κινητικά προβλήματα.

Όλες οι ασφαλείς σχολικές διαβάσεις κατασκευάζονται με τήρηση των ειδικών προδιαγραφών, που λεπτομερώς θέτει ο νόμος. Ήδη έχουν κατασκευαστεί τέτοιες σχολικές διαβάσεις στην οδό Μανδηλαρά για το 6ο Δημοτικό Σχολείο, στην οδό Υψηλάντου για το 2ο Γυμνάσιο, το 5ο Γυμνάσιο και τα εκπαιδευτήρια «Γεννάδειος», στην οδό Επτανήσου για το 5ο Δημοτικό και στην οδό Νικ. Βρεττάκου για το 10ο Νηπιαγωγείο και το 5ο Δημοτικό.

Αυτό το διάστημα δημιουργούνται ανάλογες σχολικές διαβάσεις στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο Άνω Καλαμάκι, μπροστά από το 2ο και το 7ο Δημοτικό, το 4ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο και στην πλατεία Καραϊσκάκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις