Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Άσκηση εκκένωσης για πυρκαγιά στο κεντρικό κτίριο του υπ. Ναυτιλίας

Άσκηση εκκένωσης για πυρκαγιά στο κεντρικό κτίριο του υπ. Ναυτιλίας

Άσκηση εκκένωσης του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ακτή Βασιλειάδη έπειτα από εκδήλωση πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η άσκηση εκκένωσης έγινε παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, του γενικού γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, της γενικής γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνας Καλογήρου, καθώς και της στρατιωτικής ηγεσίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση του προσωπικού και των ομάδων πυρασφάλειας στην εφαρμογή του υφιστάμενου σχεδίου, ιδιαίτερα όσον αφορά τις διαδικασίες εκκένωσης του κτιρίου σε περίπτωση πυρκαγιάς, ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων και πόρων καθώς και η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του εμπλεκόμενου προσωπικού.

Η εκκένωση του κτιρίου πραγματοποιήθηκε χωρίς να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του, ενώ στην άσκηση εκτός από το προσωπικό του κτιρίου του υπουργείου συμμετείχε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις