Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 24χρονος Ρομά που συμμετείχε στον τραυματισμό του αστυνομικού με τσιμεντόλιθο

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 24χρονος Ρομά που συμμετείχε στον τραυματισμό του αστυνομικού με τσιμεντόλιθο

Στα χέρια της ΟΠΚΕ βρίσκεται μετά από άγρια καταδίωξη ένας από τους Ρομά, που τραυμάτισαν με τσιμεντόλιθο αστυνομικό στον Ασπρόπυργο κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και το πλιάτσικο που επιχείρησαν να κάνουν ομάδες αθιγγάνων σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο.

Ο 24χρονος Ρομά συνελήφθη μετά από καταδίωξη τα ξημερώματα της Πέμπτης (24.08.23), καθώς είχε πάει με την ομάδα του και δύο κλεμμένα αυτοκίνητα να λεηλατήσει μίνι μάρκετ στον Άγιο Παντελεήμονα. Όμως, οι έμπειροι άνδρες της ΟΠΚΕ τον εντόπισαν και μετά από καταδίωξη, τον έριξαν στα δίχτυα του νόμου. Μάλιστα, οι δράστες ήταν τόσο αδίστακτοι, που σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών στο newsit.gr, επιχείρησαν να εμβολίσουν με το κλεμμένο όχημα, το υπηρεσιακό της ΟΠΚΕ. 

Τον αναζητούσαν δύο ημέρες  

Η σύλληψη του 24χρονου Ρομά από τους εκπαιδευμένους άνδρες της ΟΠΚΕ, σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 02:30, όταν η ομάδα ΟΠΚΕ εντοπίζει στον Άγιο Παντελεήμονα σπασμένο μίνι μάρκετ. Οι δράστες είχαν ξηλώσει τα ρολά και είχαν κατεβάσει την τζαμαρία. Κοιτάζοντας προσεκτικά και «σκανάροντας» το σημείο, εντοπίζουν δύο ύποπτα αυτοκίνητα, παρκαρισμένα το ένα έξω από το μίνι μάρκετ και το άλλο απέναντι, στα οποία επέβαιναν δυο Ρομά στο καθένα.

Οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, χωρίς να χάσουν χρόνο, αποβιβάζονται και επιχειρούν να τους ελέγξουν. Από το δεύτερο όχημα πετάγονται οι δυο Ρομά και αρχίζουν να τρέχουν εγκαταλείποντάς το, την ίδια ώρα που το δεύτερο αυτοκίνητο, βάζει μπροστά, πατάει γκάζι και επιχειρεί να εμβολίσει το περιπολικό της ΟΠΚΕ και τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον αποφεύγουν με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο, να καρφωθεί σε παρκαρισμένο όχημα και να ακινητοποιηθεί. Οι επιβαίνοντες το εγκαταλείπουν και τρέπονται σε φυγή, αλλά συλλαμβάνονται μετά από σύντομη καταδίωξη.

Όπως προκύπτει, και τα δυο οχήματα ήταν κλεμμένα από τη Δυτική Αττική, χθες το βράδυ και οι Ρομά, τους είχαν «φορέσει» πινακίδες από άλλα οχήματα, που δεν απασχολούσαν. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι πως από αυτή την ιστορία ο ένας συλληφθείς, ηλικίας 24 ετών έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους δράστες της επίθεσης κατά της ΟΠΚΕ στον Ασπρόπυργο, τραυματίζοντας σοβαρά στο κεφάλι αστυνομικό με πέτρα και αναζητούνταν από τις αρχές.

Παρόλα αυτά, ο 24χρονος Ρομά δεν συνελήφθη για τη συμμετοχή του στο σοβαρό επεισόδιο με τον τραυματισμό του αστυνομικού, αλλά για το συμβάν στον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς για την ιστορία στον Ασπρόπυργο είχε παρέλθει το αυτόφωρο. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις