Ελλάδα

Άστατος ο καιρός – Σε ποιές περιοχές θα βρέξει

Οι τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οι σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρος προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και το μεσημέρι – απόγευμα πιθανώς στα ηπειρωτικά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείους με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην Κρήτη, νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα μέχρι το μεσημέρι παροδικών βροχών στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Αλέξανδρου Δασκαλάκη: Προφυλακίστηκε και ο 57χρονος κτηνοτρόφος
Βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την έκδοση της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου Ηρακλείου, το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει για την ποινική του μεταχείριση μετά από διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα
Δολοφονία Αλέξανδρου Δασκαλάκη: Προφυλακίστηκε και ο 57χρονος κτηνοτρόφος
Μπόρες και υψηλές θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα - Το ευεργετικό μελτέμι και η συμβολή του στις ελληνικές θάλασσες
Το μελτέμι συμβάλλει στο να διατηρούνται πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες στη θάλασσα, ιδιαίτερα στο Αιγαίο και στις Κυκλάδες, ενώ ευνοεί τα ψυχρότερα και πιο θρεπτικά νερά
Μπόρα