Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Αστείες δικαιολογίες από τη διοίκηση του Αρσακείου για την υπόθεση bullying με θύμα 15χρονο μαθητή

Αστείες δικαιολογίες από τη διοίκηση του Αρσακείου για την υπόθεση bullying με θύμα 15χρονο μαθητή
iStock

Με μια απλή και λιτή ανακοίνωση η διοίκηση του Αρσακείου αναφέρθηκε στο άγριο bullying που υπέστη μαθητής του σχολείου και μάλιστα την ώρα του σχολικού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως όλα έγιναν την Παρασκευή (31.3.2023) το πρωί όταν έξι 15χρονοι έδεσαν σε καρέκλα έναν συμμαθητή τους και του τύλιξαν πετονιά γύρω από το λαιμό του… Το νέο περιστατικό bullying έγινε την ώρα του διαλείμματος και μέσα στην τάξη του Αρσακείου, ενώ μέσα στην αίθουσα υπήρχαν κι άλλοι μαθητές που παρακολουθούσαν όσα συνέβησαν.

Η μητέρα του παιδιού που είδε τα σημάδια στο λαιμό του, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και υπέβαλε μήνυση. Οι έξι νεαροί (πέντε αγόρια και ένα κορίτσι) κατηγορούνται για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Η αντίδραση του σχολείου

Το ιδιωτικό σχολείο αρκέστηκε σε μια μικρή ανάρτηση μέσω instagram, όπου ενημέρωνε όσους γονείς είχαν την τύχη να έχουν λογαριασμό στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα αναζητηθούν ευθύνες παιδιών και καθηγητών.

Ύστερα από την αντίδραση των γονιών για την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με το bullying που υπέστη μαθητής τους μέσα στην τάξη, η διοίκηση του Αρσακείου προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση.

Στη νέα ανακοίνωση δεν γίνεται και πάλι καμία αναφορά στο bullying, ενώ η διοίκηση σημειώνει πως δεν θα κάνει καμία επίσημη δήλωση για να μην παρέμβει στη διαδικασία – του δικού της σχολείου – που βρίσκεται σε εξέλιξη…

Μας γνωστοποιεί, δε, πως το σχολείο ολοκλήρωσε τις έρευνες και την Τρίτη οι δάσκαλοι και καθηγητές θα αποφασίσουν για την τύχη των μαθητών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η διοίκηση αναφέρεται στο bullying ως «το θέμα», ενώ δεν γίνεται καμία καταδίκη του καταγγελλόμενου περιστατικού. 

Η ανακοίνωση του Αρσακείου

«Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους.

Η Διεύθυνση του συγκεκριμένου Σχολείου μάς πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος. Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους.

Παράλληλα χωρεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Από τη Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις