Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ασθενής σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας θετικός στον κορονοϊό – Καραντίνα για όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του

Ασθενής σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας θετικός στον κορονοϊό – Καραντίνα για όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του

Συναγερμός σήμανε σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, καθώς ασθενής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από γιατρό της κλινικής, ο ασθενής την επισκεπτόταν συχνά προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως είχε πυρετό, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για τουλάχιστον δύο μέρες σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Η κατάσταση φαίνεται πως ανησύχησε το περιβάλλον του ασθενούς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς. Εκεί οι γιατροί του πήραν το απαραίτητο δείγμα ώστε να πραγματοποιήσουν το τεστ του κορονοϊού, το οποίο έδειξε πως ήταν θετικός.

Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία της ιχνηλάτησης ώστε να βρεθούν άμεσα τα άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ενημερωθεί εγκαίρως η κλινική προκειμένου να αναζητηθούν γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και προσωπικό που κατά την διάρκεια της νοσηλείας του βρέθηκαν κοντά του.

Έτσι σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την κλινική, ώστε να πάρει τα απαραίτητα δείγματα, για τα τεστ τα οποία θα δείξουν αν τελικά νόσησαν κι άλλοι από τον κορονοϊό. Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή τέθηκαν σε καραντίνα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις