Ελλάδα

Αστυνομικός λήστευε πρατήρια και περίπτερα με το υπηρεσιακό του όπλο

Είχε ληστέψει 9 βενζινάδικα και 2 περίπτερα από τον Δεκέμβριο. Πάνω από 4.000 ευρώ η λεία του. "Χτυπούσε" σε όλη την Αττική.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας αστυνομικός συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Αγία Παρασκευή με από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Ασφαλείας,.

Ο 29χρονος αστυνομικός κατηγορείται για ληστείες και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Λίγο πριν τη σύλληψή του ο αστυνομικός είχε διαπράξει δυο ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά 690 ευρώ.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι από τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε διαπράξει άλλες εννιά ένοπλες ληστείες σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά περίπου 4.400 ευρώ.

Στις σχετικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη των ληστειών και συγκεκριμένα το υπηρεσιακό του πιστόλι, ρουχισμός και 3 δίκυκλα καθώς και 690 ευρώ από τις τελευταίες 2 ληστείες.

Ο συλληφθείς, που κατετάγη το έτος 2011 και υπηρετούσε σε υπηρεσία της Αττικής, οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.Ο αστυνομικός είναι ειδικός φρουρός και ανήκει στην ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φθιώτιδα: Ένας νεκρός σε σοκαριστικό τροχαίο με 2 φορτηγά – Το ένα τυλίχτηκε στις φλόγες
Ο οδηγός του φορτηγού που ανατράπηκε έχασε τη ζωή του, ενώ καλά στην υγεία του είναι ο οδηγός του άλλου φορτηγού που κατάφερε να βγει από το όχημά του πριν αυτό τυλιχτεί στις φλόγες
Τροχαίο στη Φθιώτιδα