Ελλάδα

Ασβεστοχώρι: Ξεσπά γυναίκα που έχασε τη μητέρα της από κορονοϊό στο γηροκομείο – «Πέθανε και δεν με ενημέρωσαν»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με δάκρυα στα μάτια η Μιχαέλα Τριανταφυλλίδου, θυμάται την τελευταία φορά που συνάντησε από κοντά τη μητέρα της, 7 μήνες πριν τη χάσει από κορονοϊό.

«Τελευταία φορά τη φίλησα, τη χαιρέτησα 15 Φεβρουαρίου που ήμουν μέσα στο γηροκομείο».

Το παράπονό της, που η μητέρα της έφυγε από τη ζωή και δεν κατάφερε να την αποχαιρετήσει ούτε στο νοσοκομείο είναι απερίγραπτο όπως τονίζει στην κάμερα της εκπομπής Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. 

Η 84χρονη γυναίκα ήταν ανάμεσα στους 41 τροφίμους που νόσησαν από κορονοϊό στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου και στους 25 που κατέληξαν τον Αύγουστο του 2020.

«Μια ωραία πρωία πήγα να πληρώσω αλλά μου είπαν μην ανησυχείτε είναι ασυμπτωματική».

«Έψαχνα να βρω που πήγαν τη μητέρα μου»

Κανένας λόγος ανησυχίας αφού είναι ασυπτωματική, έλεγαν οι υπεύθυνοι του γηροκομείου Ασβεστοχωρίου στην κόρη του θύματος, μέχρι που έμαθε ξαφνικά ότι την πήγαν στο νοσοκομείο χωρίς να της δώσουν καμία άλλη πληροφορία.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του γηροκομείου έπαιρναν την κόρη του θύματος για να ενημερωθουν για την κατάσταση της υγείας της 84χρονης που κόλλησε κορονοϊό στο γηροκομείο τους.

«Πέθανε η μητέρα μου και δεν με ενημέρωσαν»

Αν και η κατάσταση της υγείας της 84χρονης ήταν σταθερή τις πρώτες 12 μέρες νοσηλείας, κατέληξε ξαφνικά από ένα μικρόβιο που κόλλησε στο νοσοκομείο.

Ακόμα και όταν η μητέρα της κατέληξε, κάνεις, όπως λέει, δεν μπήκε στον κόπο να της ενημερώσει.

Μετά από 10 ώρες που η μητέρα της είχε καταλήξει, σοκαρισμένη άκουσε την προϊσταμένη να της λέει με απάθεια ότι πρόκειται για ασυνεννοησία.

«Έχω μείνει παγωτό. Μου είπε ότι ήταν ασυνεννοησία των γιατρών».

3 μήνες μετά καμία απάντηση

Ακόμα και σήμερα η κόρη της 84χρονης που κατέληξε από κορονοϊό, δεν έχει λάβει καμία απάντηση για το πώς κόλλησε η μητέρα της και αν τηρούνταν τα μέτρα ασφάλειας.

Οι υπεύθυνοι του γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι δεν την πήραν ούτε ένα τηλέφωνο για την συλλυπηθούν. «Έχασα τη μαμά μου. Ένα συγγνώμη, ένα λυπάμαι, τίποτα».

Η κόρη της 84χρονης που πέθανε από την πανδημία είναι διατεθειμένη να κινηθεί νομικά για να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η διασπορά του κορονοϊού στο γηροκομείο, που κόλλησαν 41 άτομα και κατέληξαν τα 25.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με ατροπίνη, σκοπολαμίνη και καφεΐνη δηλητηρίαζε τον γιατρό η πρώην σύζυγός του - Ντοκουμέντα από τις έρευνες στο σπίτι του στο Περιστέρι
Το Mega παρουσίασε εικόνες ντοκουέντο μέσα από το σπίτι του στρατιωτικού γιατρού τη στιγμή που αστυνομικοί εντοπίζουν τα νοθευμένα προϊόντα
Περιστέρι
Τρομακτικά βίντεο από τα επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου - Ουρλιαχτά, φωτιά και κυνηγητό
Σοκ προκαλούν τα πλάνα από το Μαθηματικό, φοιτητές έτρεχαν και ούρλιαζαν έντρομοι, έκανε έφοδο η ΕΛΑΣ ενώ φαίνεται η στιγμή που έχει πάρει φωτιά το μπουφάν ενός νεαρού
Ζωγράφου
«βλέπΩ διαφΟρετικά»: Ημέρα διαλόγου και δράσης «Αυτισμός και συμπερίληψη στη δημιουργική βιομηχανία»
Η εκδήλωση, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου του MEGA, Γλυκερίας Νικολοπούλου, θα φέρει κοντά εκπροσώπους της επιστήμης, της επαγγελματικής κατάρτισης και του επιχειρείν
«βλέπΩ διαφΟρετικά»
Υπόθεση Μαζωνάκη: Η αναισθησιολόγος που προμήθευε κατασταλτικές ουσίες στην 56χρονη δεν ήταν εγγεγραμμένη στον ΙΣΑ
Η ανειδίκευτη γιατρός και η αναισθησιολόγος ιδιωτικής κλινικής από όπου φέρεται να αφαιρούσε προποφόλη μιδαζολάμη και άλλες ουσίες για να προμηθεύσει το ιατρείο της Καρνεάδου
Γιώργος Μαζωνάκης