Ελλάδα

Ασβεστοχώρι: Ξεσπά γυναίκα που έχασε τη μητέρα της από κορονοϊό στο γηροκομείο – «Πέθανε και δεν με ενημέρωσαν»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με δάκρυα στα μάτια η Μιχαέλα Τριανταφυλλίδου, θυμάται την τελευταία φορά που συνάντησε από κοντά τη μητέρα της, 7 μήνες πριν τη χάσει από κορονοϊό.

«Τελευταία φορά τη φίλησα, τη χαιρέτησα 15 Φεβρουαρίου που ήμουν μέσα στο γηροκομείο».

Το παράπονό της, που η μητέρα της έφυγε από τη ζωή και δεν κατάφερε να την αποχαιρετήσει ούτε στο νοσοκομείο είναι απερίγραπτο όπως τονίζει στην κάμερα της εκπομπής Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. 

Η 84χρονη γυναίκα ήταν ανάμεσα στους 41 τροφίμους που νόσησαν από κορονοϊό στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου και στους 25 που κατέληξαν τον Αύγουστο του 2020.

«Μια ωραία πρωία πήγα να πληρώσω αλλά μου είπαν μην ανησυχείτε είναι ασυμπτωματική».

«Έψαχνα να βρω που πήγαν τη μητέρα μου»

Κανένας λόγος ανησυχίας αφού είναι ασυπτωματική, έλεγαν οι υπεύθυνοι του γηροκομείου Ασβεστοχωρίου στην κόρη του θύματος, μέχρι που έμαθε ξαφνικά ότι την πήγαν στο νοσοκομείο χωρίς να της δώσουν καμία άλλη πληροφορία.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του γηροκομείου έπαιρναν την κόρη του θύματος για να ενημερωθουν για την κατάσταση της υγείας της 84χρονης που κόλλησε κορονοϊό στο γηροκομείο τους.

«Πέθανε η μητέρα μου και δεν με ενημέρωσαν»

Αν και η κατάσταση της υγείας της 84χρονης ήταν σταθερή τις πρώτες 12 μέρες νοσηλείας, κατέληξε ξαφνικά από ένα μικρόβιο που κόλλησε στο νοσοκομείο.

Ακόμα και όταν η μητέρα της κατέληξε, κάνεις, όπως λέει, δεν μπήκε στον κόπο να της ενημερώσει.

Μετά από 10 ώρες που η μητέρα της είχε καταλήξει, σοκαρισμένη άκουσε την προϊσταμένη να της λέει με απάθεια ότι πρόκειται για ασυνεννοησία.

«Έχω μείνει παγωτό. Μου είπε ότι ήταν ασυνεννοησία των γιατρών».

3 μήνες μετά καμία απάντηση

Ακόμα και σήμερα η κόρη της 84χρονης που κατέληξε από κορονοϊό, δεν έχει λάβει καμία απάντηση για το πώς κόλλησε η μητέρα της και αν τηρούνταν τα μέτρα ασφάλειας.

Οι υπεύθυνοι του γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι δεν την πήραν ούτε ένα τηλέφωνο για την συλλυπηθούν. «Έχασα τη μαμά μου. Ένα συγγνώμη, ένα λυπάμαι, τίποτα».

Η κόρη της 84χρονης που πέθανε από την πανδημία είναι διατεθειμένη να κινηθεί νομικά για να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η διασπορά του κορονοϊού στο γηροκομείο, που κόλλησαν 41 άτομα και κατέληξαν τα 25.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κοσμοσυρροή στα λιμάνια της Αττικής: Πολλοί φεύγουν για τις τελευταίες διακοπές, περισσότεροι επιστρέφουν στην καθημερινότητα
«Η κίνηση είναι πολύ μεγάλη στα λιμάνια, αλλά η τουριστική περίοδος δεν τελείωσε», είπε ο Βασίλης Κικίλιας που έδωσε το παρών σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά
λιμάνι πειραιά
Επιχείρηση «κατέλαβε» με ξαπλώστρες και ομπρέλες τη διάσημη παραλία «Άντονι Κουίν» στη Ρόδο
Σύμφωνα με το δίκτυο «Ομπρέλα», η επιχείρηση εγκατέστησε ομπρελοκαθίσματα και εκμεταλλευόταν εμπορικά τον χώρο, χωρίς νόμιμη παραχώρηση και χωρίς να καταβάλει κάποιο μίσθωμα
Η παραλία «Άντονι Κουίν» στη Ρόδο 12