Ελλάδα

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Όποιος έχει συμπτώματα, πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορονοϊό

Ο χρόνος εκδήλωσης συμπτωμάτων της μετάλλαξης Όμικρον είναι μικρότερος των 15 ημερών τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και παράλληλα σημείωσε πως όποιος έχει συμπτώματα θα πρέπει να συμπεριφέρεται σα να έχει κορονοϊό.

Ειδικότερα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πως «ο χρόνος εκδήλωσης για την νέα μετάλλαξη Όμικρον είναι μικρότερος από τις 15 ημέρες για αυτό ενδεχομένως να έχουμε και αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν επικρατήσει στη χώρα».

Συμπλήρωσε πως όποιος έχει συμπτώματα, ακόμη και όταν έχει αρνητικό test, θα πρέπει πλέον να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορονοϊό. Ανέφερε ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν έχουν καμία σχέση με πέρυσι, καθώς έχει εμβολιαστεί το 80% των ενηλίκων, ενώ το 35% έχει λάβει την τρίτη δόση. 

Τόνισε πως «τον ιό τον κερδίζουμε παρά τις αντιστάσεις», ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψιν το γεγονός ότι η βάση του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και αυτό γιατί τα ποσοστά εμβολιασμού που έχουμε τώρα, θα έπρεπε να τα είχαμε ήδη από τον Αύγουστο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έλιωνε από το κλάμα, το άφηναν κάθε βράδυ έξω» λέει γειτόνισσα για το μωρό που το κλείδωσαν στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
«Ένα βράδυ το είδα έξω στο μπαλκόνι σκεπασμένο με μια χοντρή κουβέρτα και αυτοί ήταν μέσα και κοιμόντουσαν στο πάτωμα» τονίζει στο newsit.gr η γυναίκα
Η πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη όπου διέμεναν οι γονείς που άφηναν το μωρό τους στο μπαλκόνι
Η Γλυκερία και ο Αλέκος Ζαζόπουλος ανάμεσα στους Έλληνες καλλιτέχνες που έφυγαν με λεωφορεία από το Ισραήλ για την Αίγυπτο - «Στον δρόμο είδαμε πύραυλο να περνάει από πάνω μας»
Τα λεωφορεία, που αναχώρησαν από το Τελ Αβίβ και μεταφέρουν Έλληνες καλλιτέχνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ για συναυλίες, έχουν προορισμό την Αίγυπτο
Γλυκερία
8