Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αθάνατος! Τελευταίο αντίο στον αλεξιπτωτιστή που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης

Αθάνατος! Τελευταίο αντίο στον αλεξιπτωτιστή που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης

Συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι με τους οποίους υπηρέτησε μαζί, αποχαιρέτισαν σε κλίμα βαθιάς οδύνης τον Κώστα Μελιγκώνη, τον 34χρονο αλεξιπτωτιστή που έχασε τη ζωή του ύστερα από πτώση. Έναν νέο άνθρωπο που χάθηκε ενώ υπηρετούσε την πατρίδα.

Παρών στο τελευταίο αντίο τον αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη είναι και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης κ.α.. “Αθάνατος” ήταν λέξη που ακούστηκε μετά τον επικήδειο και όσοι βρίσκονταν στην κηδεία χάρισαν στον 34χρονο το τελευταίο χειροκρότημα. 

Το φέρετρο του 34χρονου αλεξιπτωτιστή ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία. 

Click4more Θάνατος αλεξιπτωτιστή: Θρήνος στο Χάβαρι για το παλληκάρι

Στεφάνια στη μνήμη του 34χρονου ΕΠΟΠ έστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Δεκάδες συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (05.09.2020) στην εκκλησία της Αγίας Ευθυμίας στη Νέα Χαλκηδόνα για να αποχαιρετίσουν τον 34χρονο αλεξιπτωτιστή.

Ποιος ήταν ο αλεξιπτωτιστής Κώστας Μελιγκώνης 

Ο 34χρονος ΕΠΟΠ Λοχίας Κώστας Μελιγκώνης, έχασε τη ζωή του το βράδυ της περασμένης Πέμπτης κατά την πτώση με αλεξίπτωτο. 

Κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης από το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών στα Μέγαρα, ο 34χρονος αλεξιπτωτιστής βρέθηκε εκτός της ζώνης ρίψης και έπεσε σε βάλτο. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο αποσυνδέθηκε το αλεξίπτωτό του, με αποτέλεσμα να πέσει από μεγάλο ύψος στο νερό.

Μετά από αρκετή ώρα, δυνάμεις του στρατού τον εντόπισαν και τον μετέφεραν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ. Μ., τραυματίστηκε θανάσιμα από την πτώση.

Η είδηση του θανάτου του 34χρονου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Χάβαρι που ήταν γνωστός και αγαπητός ο Κώστας Μελιγκώνης. Ο πατέρας του κατάγεται από το Χάβαρι και η μητέρα του από το Σώστι. 

Ο 34χρονος Κώστας ήταν ο μικρότερος από τους δύο γιους της οικογένειας. Έμενε μόνιμα στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις