Ελλάδα

Athens Ledra: Κινεζικός όμιλος ενδιαφέρεται να το αγοράσει

- Ημερομηνία κλειδί είναι 7η Δεκεμβρίου αφού για τότε έχει οριστεί ο τρίτος πλειστηριασμός του Athens Ledra
- Πληροφορίες ότι οι εκπρόσωποι του κινεζικού ομίλου έχουν μιλήσει και με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου
- Έχουν υποσχεθεί διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και καταβολή των δεδουλευμένων, αν τελικά γίνουν οι νέοι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εξελίξεις αναμένονται στο ζήτημα της λειτουργίας του Ξενοδοχείου Athens Ledra, όπως τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη του σωματείου των εργαζομένων του Ξενοδοχείου, που συνεχίζουν για εννέα και πλέον μήνες τις κινητοποιήσεις τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Όπως πληροφόρησε τους εργαζομένους, ο Νίκος Παπαγεωργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ένας κινεζικός όμιλος έχει εκδηλώσει το σοβαρό ενδιαφέρον για την αγορά του ξενοδοχείου. Ημερομηνία κλειδί για περεταίρω εξελίξεις είναι 7η Δεκεμβρίου, καθώς για τότε έχει οριστεί ο τρίτος πλειστηριασμός του Athens Ledra, με τους εργαζόμενους να σημειώνουν ότι μέχρι τότε θα έχουν υπάρξει εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι του κινεζικού ομίλου έχουν μιλήσει και με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου και έχουν υποσχεθεί διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και καταβολή των δεδουλευμένων, αν τελικά γίνουν οι νέοι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Βέβαια οι εκπρόσωποι των εργαζομένουν συνιστούν επαγρύπνηση, καθώς τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρις στιγμής.

Ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε και στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνομιλίες του σωματείου των εργαζομένων με τους υποψήφιους νέους ιδιοκτήτες. Όπως είπε: “οι εργαζόμενοι δεν διαπραγματεύονται με κανένα υποψήφιο επιχειρηματικό όμιλο αλλά αντίθετα είναι αδιαπραγμάτευτοι στο ότι πρέπει να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα”. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το συνολικό πόσο που οφείλεται στους εργαζόμενους ανέρχεται σε 800.000 ευρώ. Μάλιστα οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι όποιος και να είναι ο νέος εργοδότης θα πρέπει να προβεί στην καταβολή του εν λόγω ποσού.

Τέλος, οι εργαζόμενοι καταγγέλουν τη στάση της κυβέρνησης, καθώς όπως τόνισαν, δεν έχει προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν έκαναν καμία παρέμβαση ώστε να φέρουν την εργοδοσία προ των ευθυνών της, επιδιώκοντας λύση του προβλήματος αλλά αντίθετα, όπως είπαν, χρειάστηκε αγώνας για πάρουν οι εργαζόμενοι το έκτακτό βοήθημα των 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ο 41χρονος οδηγείται στην ανακρίτρια στην Καλαμάτα - «Όταν ήταν έγκυος η Βασιλική την χτύπαγε στην κοιλιά και είχε χάσει δύο παιδιά»
Με συμβατικό αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο δράστης της γυναικοκτονίας οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας. Συγκλονίζει η θεία της 39χρονης Βασιλικής
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα
Απολογείται σήμερα ο 41χρονος για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα - «Τα παιδιά παραμένουν στο νοσοκομείο, τους είπαν ότι η μητέρα τους είχε ατύχημα»
Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννακό, τα παιδιά τους γνωρίζουν μόνο ότι η μητέρα τους είχε ατύχημα, παραμένουν στο νοσοκομείο για φιλοξενία λόγω έλλειψης δομής. Ανοιχτό το σενάριο να πάρουν την επιμέλεια οι γονείς του δράστη
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Απολογείται σήμερα ο 41χρονος δράστης – «Τα παιδιά παραμένουν στο νοσοκομείο, τους είπαν ότι η μητέρα τους είχε ατύχημα»
6
Πανελλήνιες 2026: Στα μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται και σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Προγραμματισμός Υπολογιστών και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης δίνουν σήμερα οι υποψήφιοι - Οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026
Πανελλήνιες
Συμμορία εκβιαστών σε αμόκ τα έκανε «γυαλιά καρφιά» σε μπαρ στη Χαλκίδα, πουλώντας προστασία - Βίντεο ντοκουμέντο
Αφορμή στάθηκε η απόφαση του ιδιοκτήτη του μπαρ να προσλάβει μία υπάλληλο στο μαγαζί του - «Θα τον σκοτώσω τώρα! Αύριο χειροβομβίδα μέσα» ακούγονται να λένε οι δράστες στο βίντεο
Χαλκίδα
10