Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Athens Ledra: Στο “κενό” οι εργαζόμενοι – Σηκώνει τα χέρια ψηλά η κυβέρνηση [vid]

Athens Ledra: Στο “κενό” οι εργαζόμενοι – Σηκώνει τα χέρια ψηλά η κυβέρνηση [vid]

Άκαρπη ήταν η συνάντηση των εργαζόμενων του Athens Ledra με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 11 μήνες ενώ η κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια ψηλά και δηλώνει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι. Δείτε παρακάτω τι δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη που να είναι θετική προς το άνοιγμα του ξενοδοχείου και στο να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Όπως δηλώνουν δεν έχουν κανένα μέτρο, κανένα εργαλείο ώστε να πιέσουν για να μας δώσουν τα δεδουλευμένα μας, ούτε να πιέσουν για να ανοίξει το ξενοδοχείο. Αυτή ήταν η δήλωση της υπουργού.

Παρόλα αυτά έχουν ευαισθητοποιηθεί και έχουν φτιάξει μία επιτροπή κάτω από τον Πρωθυπουργό ώστε όποιος επενδυτής – αν βρεθεί – να μην τους κοροϊδέψει ξανά. Αυτό μας είπαν. Εμείς δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να φύγουμε από το ξενοδοχείο αν δεν δοθούν τα δεδουλευμένα μας, αν δεν ανοίξει το ξενοδοχείο και αν δεν διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα μας” τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων Μπάμπης Ντότσικας μετά από την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι έστησαν συμβολικό οδόφραγμα στη λεωφόρο Συγγρού, έξω από το ξενοδοχείο Athens Ledra, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που οργανώνονται από το συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού, με κεντρικό αίτημα να επανέλθουν όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους.

Οι 230 εργαζόμενοι έστησαν μικρό “οδόφραγμα” με ξενοδοχειακό εξοπλισμό όπως καροτσάκια καθαριότητας, τραπέζια, κρεβάτια και παιδικά παρκάκια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε