Σάββατο, 11 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου: Εκδηλώσεις και διακεκριμένοι συγγραφείς

Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Τον Μάιο η Αθήνα υποδέχεται διακεκριμένους ξένους συγγραφείς. Οι εκδηλώσεις για τη διοργάνωση “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου”.

Ο διάλογος μεταξύ Ελλήνων και ξένων συγγραφέων είναι ένας από τους κύριους στόχους της διοργάνωσης “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” του δήμου Αθηναίων. Διακεκριμένοι ξένοι συγγραφείς τον Μάιο στην Αθήνα θα σας ανοίξουν τους ορίζοντες…

Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου: Εκδηλώσεις τον μήνα Μάιο

Τον μήνα Μάιο η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τον χώρο του βιβλίου και υποδέχεται διακεκριμένους ξένους συγγραφείς. Η διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Αθήνα, ώστε να φέρει το βιβλίο όλο πιο κοντά στην πόλη και τους κατοίκους της.

Στις 7 Μαΐου πραγματοποιείται το Αφιέρωμα στο Νέο Γαλλικό Νουάρ. Οι σπουδαίοι Γάλλοι συγγραφείς Caryl Férey, Hervé Le Corre και Jean-Bernard Pouy θα μιλήσουν για το έργο τους και θα ακολουθήσει συζήτηση για την μεγάλη άνθηση του νέου γαλλικού νουάρ και τη θέση του στη διεθνή σκηνή. Στις 8 Μαΐου 2018 έρχεται στην Αθήνα ο δανός συγγραφέας Michael Kats Krefeld. Ο ‘δημιουργός’ του ντετέκτιβ Τόμας «Ράουν» Ράουνσχολτ ψηφίστηκε το 2012 ως κορυφαίος Δανός Συγγραφέας Αστυνομικού Μυθιστορήματος.

Επίσης, στις 8 Μαΐου οι πρεσβείες της Βραζιλίας και της Πορτογαλίας γιορτάζουν την Ημέρα της Πορτογαλικής Γλώσσας στην Ελλάδα με παρουσιάσεις που αφορούν τη γλώσσα και τη λογοτεχνία των πορτογαλόφωνων χωρών. Στις 14 Μαΐου συναντάμε τον Γερμανό συγγραφέα Bodo Kirchhoff. Το μυθιστόρημα του με τίτλο «Όταν δεν το περιμένεις», τιμήθηκε με το βραβείο Deutscher Buchpreis ως το καλύτερο γερμανικό μυθιστόρημα του 2016.

Στις 15 και 16 Μαΐου πραγματοποιείται η εκδήλωση «Διάλογοι για την Ισραηλινή Λογοτεχνία». Στις 24 – 26 Μαΐου πραγματοποιείται το Ελληνογερμανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας «LesArten» όπου γνωστοί Γερμανοί και Έλληνες συγγραφείς, μεταφραστές, εκδοτικοί οίκοι και φυσικά οι αναγνώστες συζητούν, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα, ζητήματα σχετικά με τις δυνατότητες και το πλαίσιο της λογοτεχνίας.

Και μετά τον Μάιο η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου θα συνεχίσει με μεγάλα ονόματα από το χώρο του βιβλίου!

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις