Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αθήνα: Εμβληματικά κτίρια που ομορφαίνουν την πόλη

Αθήνα: Εμβληματικά κτίρια που ομορφαίνουν την πόλη

Η Αθήνα, είναι η πόλη όπου ένας σου περίπατος είναι αρκετός για να ανακαλύψεις την όμορφη πλευρά της, την οποία σου προσφέρουν απλόχερα τα ιστορικά κτίρια που θα βρεις να στολίζουν τους δρόμους της.

Γιατί όσο κι αν ψάχνουμε το καλύτερο, υπάρχουν όμορφες πτυχές στην πρωτεύουσα. Πάμε λοιπόν να δούμε από κοντά κτίσματα σταθμούς που η ύπαρξη τους και μόνο κάνει την πόλη ομορφότερη.

Ζάππειο Μέγαρο: Το γνωστό σε όλους μας Ζάππειο είναι ένα απ´ τα πιο εμβληματικά κτίρια, που έχει να επιδείξει η πρωτεύουσα. Εμπνευσμένο απ´ τον Ευάγγελο Ζάππα, η αρχική ιδέα ήθελε το νεοκλασικό κτίσμα να αποτελέσει το μέρος όπου θα εδράζοταν οι Ολύμπιοι αγώνες, μια ανακατασκευή των διάσημων Ολυμπιακών, που όμως θα διέθεταν διαγωνιστικό τμήμα και σε αλλά επίπεδα πέραν του αθλητικού. Με το θάνατο του, ο ξάδελφος του Κωνσταντίνος παίρνει πλέον την σκυτάλη της υλοποίησης.

Η κατασκευή του Ζαππείου χρειάστηκε περίπου 15 χρόνια και το ποσό των δυο εκατομμυρίων δραχμών για να επιτευχθεί, με τον αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν να τοποθετεί αγάλματα των δυο αντρών στις άκρες της εισόδου του κτιρίου.

Παρά την λαμπρότητα των εγκαινίων του, για τις επόμενες δεκαετίες το κτίριο έμοιαζε σαν να έπεσε σε πλήρη δυσμένεια, ενώ χρησιμοποιήθηκε μάλιστα για διάφορες παράδοξες λειτουργίες όπως στρατώνας, νοσοκομείο ή εκλογικό κέντρο.

Παρόλα αυτά, η μεγάλη του αίθουσα αποτελεί τον τόπο υπογραφής της συμφωνίας ένταξης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή ένωση, τότε Ε.Ο.Κ το 1979, μια ιστορική στιγμή ανεπανάληπτης αίγλης για το κτίσμα.

Με το πέρασμα των χρόνων το Ζάππειο μετατράπηκε σε τόπο φιλοξενίας καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, μην χάσεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις κάποια από αυτές και να περιηγηθείς στον υπέροχο χώρο του.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις