Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Αθηνά Ωνάση: Ετοιμάζει αντεπίθεση και… εκπλήξεις στις “τρελές” απαιτήσεις του Ντόντα

Αθηνά Ωνάση: Ετοιμάζει αντεπίθεση και… εκπλήξεις στις “τρελές” απαιτήσεις του Ντόντα

Ένα πολύκροτο διαζύγιο, η κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας και μια δικαστική μάχη που φτάνει στο τέλος της. Η Αθηνά Ωνάση και ο επί 11 χρόνια σύζυγός τους, Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο ή αλλιώς Ντόντα, ετοιμάζονται για την τελευταία δικαστική μάχη. Κι αν εκείνος επιστρατεύει ακόμη και “αθέμιτα” μέσα για να πάρει αποζημίωση μαμούθ, εκείνη λέγεται πως του ετοιμάζει δυσάρεστες εκπλήξεις!

Η κληρονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση και ο Βραζιλιάνος ιππέας, με συμμετοχή σε πολλούς Ολυμπιακούς Αγώνες, παντρεύτηκαν το 2005 αλλά χώρισαν το 2016, λίγο μετά τους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας μετά την αποκάλυψη πως ο Ντόντα την απάντησε στο σπίτι τους στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ έχουν χαρακτηρίσει το πολύκροτο διαζύγιο “τρωικό πόλεμο“. Το επόμενο διάστημα, στις Βρυξέλλες θα γίνει η τελευταία δικαστική διαμάχη, αυτή που θα ρίξει οριστικά την αυλαία στον 11χρονο γάμο τους και θα ορίσει αν και πόση θα είναι η μηνιαία διατροφή που θα πάρει ο Ντόντα. Θα εξεταστεί επίσης αν ο Βραζιλιάνος αναβάτης δικαιούται μέρος της περιουσίας ή όχι.

Το ζευγάρι είχε υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο το 2005, όταν παντρεύτηκε. Αυτό προβλέπει αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για κάθε χρόνο που έμειναν παντρεμένοι. Εκείνος όμως διεκδικεί εκτός από αυτό το ποσό, επιπλέον διατροφή 300.000 ευρώ το μήνα και 10 εκατομμύρια αποζημίωση για κακές αθλητικές επιδόσεις!

Ο Ντόντα δεν παραλείπει να διαφημίζει μέσω των social media τον έρωτά του για την παρουσιάστρια Ντενίζ Σεβέρο

Η Αθηνά Ωνάση έχει επιλέξει και αυτή τη φορά να κρατά χαμηλό προφίλ και να αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και τις δηλώσεις. Προτιμά να κρατά κλειστά τα χαρτιά της και να πουλάει το ένα μετά το άλλο τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Άλβαρο ντε Μιράντα Νέτο.

Και ενώ κρατά κλειστά τα χαρτιά της, η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, ετοιμάζει την αντεπίθεσή της. Η πρώτη κίνηση – ματ ήταν πως επέλεξε ως μόνιμο τόπο κατοικίας της στο Βέλγιο. Δεν ήταν τυχαίο. Άνθρωποι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι πρόσωπα και πράγματα είπαν στο Έθνος της Κυριακής πως η Αθηνά Ωνάση ετοιμάζει στον πρώην σύζυγό της σφοδρή αντεπίθεση στις δικαστικές αίθουσες και με πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για εκείνον!

«Λένε ότι διεκδικώ τη μισή περιουσία της αλλά δεν ισχύει καθόλου κάτι τέτοιο. To μόνο που διεκδικώ και απαιτώ είναι όσα κατέκτησα. Παντρευτήκαμε με προγαμιαίο συμβόλαιο από δική μου επιλογή. Θέλω πίσω όσα έχω κερδίσει και τα άλογα της κόρης μου. Θέλω πίσω όλα όσα κατέκτησα με σκληρή, προσωπική δουλειά» – Άλβαρο ντε Μιράντα Νέτο

Αναφέρουν εξάλλου ότι η νομοθεσία στο Βέλγιο στα θέματα διαζυγίου είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με άλλες χώρες: «Για να το θέσουμε πιο απλά, σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει πως ο ένας σύζυγος έχει άδικο ή έχει ξεγελάσει κατά κάποιο τρόπο τον σύντροφό του, τότε απαλλάσσει τον άλλο σύζυγο από την υποχρέωση αποζημίωσης ή διατροφής ακόμα και αν είναι πλουσιότερος. Ίσως γι’ αυτό η Αθηνά κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο Βέλγιο και όχι στη Βραζιλία».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Αθηνά είναι αποφασισμένη να κερδίσει τη συγκεκριμένη μάχη και ότι έχει προετοιμαστεί μαζί με τον Αμερικανό δικηγόρο της Ρόμπερτ Κόεν και τους Βέλγους συνηγόρους της για μια σφοδρή αντεπίθεση.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εξωσυζυγική του σχέση που οδήγησε στο διαζύγιο με τη “χρυσή” κληρονόμο, ο Ντόντα δεν είχε πρόσβαση στα πανάκριβα άλογα της Αθηνάς και υποστηρίζει πως το γεγονός πως έκανε προπόνηση με άλογα κατώτερων δυνατοτήτων, δεν μπορούσε να παίρνει νίκες και άλλα χρηματικά έπαθλα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Αθηνά είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, αλλά το δικαστήριο παραχώρησε προσωρινά στον Ντόντα το σπίτι στο Βέλγιο για να διαμένει με την κόρη του, Βίβιαν. Είχε επίσης ζητήσει να σταματήσει να πληρώνει τα δίδακτρα της Βίβιαν, όπως και τα έξοδα συντήρησης του σπιτιού, αλλά οι δικαστές είχαν απορρίψει το αίτημά της

Γι’ αυτό και με την αγωγή που έχει καταθέσει ζητά 10 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τα έπαθλα και τις χορηγίες που είχε εξασφαλίσει ως επαγγελματίας ιππέας της εταιρίας που ίδρυσαν μαζί με την Αθηνά το 2010. Κατηγορεί επίσης την πρώην σύζυγό του πως επειδή του απαγόρευσε να χρησιμοποιεί τα άλογά της, έπεσε από τη 10η στην 205η θέση της παγκόσμιας κατάταξης αναβατών.

Προκειμένου να κερδίσει τη δικαστική μάχη, διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν παλιότερα, ότι ο Ντόντα θα επιστρατεύσει και “αθέμιτα” μέσα, όπως το να καταθέσει διακεκριμένη ψυχίατρος της Βραζιλίας, η οποία θα υποστηρίξει ότι η Αθηνά Ωνάση πάσχει από χρόνια μανιοκατάθλιψη, γεγονός που την έκανε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα συζυγικά της καθήκοντα.

Όμως, έγκριτοι νομικοί κύκλοι θεωρούν πολύ μικρή την πιθανότητα ο Βραζιλιάνος να τολμήσει να χρησιμοποιήσει την εκτίμηση ψυχιάτρου γιατί είναι κάτι τρομερά παρακινδυνευμένο, το οποίο σε δεύτερη φάση μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ εναντίον του.

Την περιουσία της Αθηνάς Ωνάση, μέχρι να συμπληρώσει τα 37 της χρόνια, θα τη διαχειρίζεται trust στην Ελβετία

Η Αθηνά Ωνάση δεν αρνείται το να τηρηθούν οι όροι του προγαμιαίου συμβολαίου (σ.σ. αποζημίωση 11 εκατ. δολαρίων στον Ντόντα) αλλά αρνείται να του δώσει οτιδήποτε περισσότερο καθώς και να του καταβάλει τη μηνιαία αποζημίωση που ζητάει.

Η Αθηνά και οι γαλαζοαίματοι φίλοι της

Καθώς περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης, η Αθηνά Ωνάση περνά το χρόνο της ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ολλανδία, όπου βρίσκονται οι στάβλοι με τα άλογά της. Και φυσικά συνεχίζει να διοργανώνει τον ιππικό αγώνα Longines Athina Onassis Horse Show. Παλιότερα, οι αγώνες γίνονται στη Βραζιλία αλλά τώρα έχουν μεταφερθεί στη Γαλλία και ο επόμενος θα γίνει στο Σεν Τροπέ.

Σύμφωνα με άνθρωπο από τον χώρο της ιππασίας που μίλησε στο Έθνος της Κυριακής, η Αθηνά Ωνάση περιστοιχίζεται κυρίως από φίλους που έχει αποκτήσει από την ιππασία όπως η Σαρλότ Κασιράγκι, διάφοροι ακόμα γαλαζοαίματοι και γόνοι εύπορων οικογενειών.

Αυτό το διάστημα στους πιο στενούς της φίλους συγκαταλέγονται «ο Ολλανδός χρυσός Ολυμπιονίκης και παλιός προπονητής της Γιαν Τοπς και η σύζυγός του, Αυστραλέζα αναβάτρια Εντουίνα Τοπς-Αλεξάντερ με τους οποίους η Αθηνά κάνει παρέα».

Πηγή: Έθνος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε