Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Αθήνα: Συνελήφθη αστυνομικός που κατηγορείται μεταξύ άλλων για εμπορία ανθρώπων και διακίνηση ναρκωτικών

Αθήνα: Συνελήφθη αστυνομικός που κατηγορείται μεταξύ άλλων για εμπορία ανθρώπων και διακίνηση ναρκωτικών

Ένας 23χρονος αστυνομικός συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας για εμπορία ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, νομοθεσία περί όπλων και πλημμελή φύλαξη οπλισμού.

Για την ίδια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο αστυνομικός συνελήφθη στην Αθήνα και μια 23χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενη ομοίως για εμπορία ανθρώπων, καθώς και για πλαστογραφία.

Μάλιστα σε βάρος του αστυνομικού εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη με το ερώτημα της απόταξης, καθόσον από 03-06-2023 έως και σήμερα είναι ανά διαστήματα αδικαιολογήτως απών από την υπηρεσία του!

Τι λέει το διαβιβαστικό

Μέσα από το διαβιβαστικό που παρουσιάζει το Newsit αποκαλύπτεται όλη η παραβατική συμπεριφορά του 23χρονου αστυνομικού.

Ήταν λίγα λεπτά πριν τις 3 τα ξημερώματα αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε. διερχόμενοι έξω του μετρό Σεπολίων εντόπισαν εν κίνηση ένα αυτοκίνητο FORD FIESTA, το οποίο έκριναν ύποπτο και διενήργησαν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν τέσσερα, ανάμεσα τους και ο 23χρονος αστυνομικός.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ: «ο ένστολος δήλωσε στους αστυνομικούς που διενήργησαν τον έλεγχο ότι του έχουν κλέψει το προσωπικό του μηχανάκι πριν μία ώρα, για το οποίο δεν έχει δηλωθεί κλοπή σε οποιαδήποτε αστυνομική υπηρεσία και ότι ζήτησε βοήθεια από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου προκειμένου να το βρει.

Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω ισχυρισμών τους, επέδειξαν στους αστυνομικούς κλήσεις από τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα ότι έχουν συνομιλήσει προ μίας ώρας, πλην όμως παρατηρήθηκε από τους αστυνομικούς που διενήργησαν τον έλεγχο ότι έχουν και έτερες συνομιλίες και προηγούμενα χρονικά διαστήματα.

Επιπλέον, σε ερωτήσεις των αστυνομικών προς τον συνάδελφο τους για το αν γνωρίζει τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής και εάν έχει κάποιο άλλο όχημα στην κατοχή του καθώς και την πινακίδα κυκλοφορίας αυτού ανέφερε ότι έχει ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως δεν θυμάται τον αριθμό κυκλοφορίας αυτού, ούτε της μοτοσυκλέτας, αλλά μπορεί να τους τον επιδείξει καθώς το είχε φωτογραφία στην διαδικτυακή εφαρμογή επικοινωνίας «VIBER».

Κατά την επίδειξη της πινακίδας κυκλοφορίας του οχήματος κατοχής του από τον ίδιο στους αστυνομικούς, μέσω συνομιλίας στην ανωτέρω εφαρμογή, παρατηρήθηκε να υπάρχει μία φωτογραφία η οποία απεικόνιζε ένα πιστόλι και αναγραφόταν χρηματικό ποσό. Κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή των προαναφερόμενων ατόμων τα κάτωθι:  Στην κατοχή του αστυνομικού ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο κινητά τηλέφωνα, Ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, ένας  σκούφος, τύπου FULL FACE, το υπ’ αριθ. BULE686 ιδιωτικό πιστόλι, χρώματος μαύρο, με τη γεμιστήρα αυτού καθώς και 16 φυσίγγια, εκ των οποίων το ένα βρισκόταν στην θαλάμη του πιστολιού».

Στη συνέχεια του διαβιβαστικού αναφέρεται: «Από την ανάλυση της τηλεφωνικής συσκευής του προέκυψε ότι στην συλλογή φωτογραφιών ανευρέθηκαν φωτογραφίες γυναικών σε κατάσταση πιθανόν στερητικής της ελευθερίας τους και συγκεκριμένα σε μία εξ αυτών απεικονίζεται γυναίκα να κρατάει φύλλο χάρτου, στο οποίο αναγράφεται «Kanesex Επαλήθευση προφίλ Ιούλιος 2.2023».

Επιπλέον προέκυψαν φωτογραφίες με αναγραφόμενες τιμές για παροχή ερωτικών υπηρεσιών. Επίσης εντοπίστηκαν φωτογραφίες με οπλισμό – πυροβόλα όπλα και ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες σε συνδυασμό με τα απεικονιζόμενα ογκώδη χρηματικά ποσά, παραπέμπουν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ακόμη ανευρέθηκαν φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν στοιχεία προερχόμενα από τις εφαρμογές ΕΛ.ΑΣ., στοιχεία ετέρων προσώπων για τα οποία ο κατηγορούμενος, βάσει των υπηρεσιακών του καθηκόντων δεν δικαιολογεί τη πρόσβαση του επ’ αυτών. Κατ’ εκτέλεση Διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνων, η ασφάλεια  προέβη στην ανάλυση-εξέταση του υλικού και των εφαρμογών της τηλεφωνικής συσκευής, την οποία είχε στην κατοχή του, κατά την οποία προέκυψαν μηνύματα, βίντεο και φωτογραφίες οι οποίες υποδηλώνουν την παράνομη δραστηριότητα.

Στο περαιτέρω πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των ανωτέρω, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες προέκυψαν: 33- σφαίρες τύπου Luger 9mm, μία γεμιστήρα χωρητικότητας 30 θέσεων, τρία κινητά τηλέφωνα, δύο έγγραφα της Εθνικής τράπεζας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις