Ελλάδα

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες με τρένο!

Κοντά στην ολοκλήρωση είναι πλέον το... όνειρο της μείωσης του χρόνου από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες με τρένο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το μεσημέρι, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ξεκινάει η δοκιμαστική λειτουργία του τμήματος Τιθορέα – Λιανοκλάδι που θα φέρει ακόμη πιο κοντά τον στόχο μείωση του χρόνου για το ταξίδι από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη με τρένο.

Το παραπάνω τμήμα μέσα στον επόμενο μήνα θα ενταχθεί στο ηλεκτροκινούμενο δίκτυο, ενώ ως το τέλος του έτους θα προστεθεί και το τμήμα από τον Δομοκό ως το Λιανοκλάδι, για να ολοκληρωθεί επί της ουσίας ολόκληρο το δίκτυο, με στόχο να κάνει το τρένο ανταγωνιστικότερο ακόμη και σε σχέση με το… αεροπλάνο!

Ουσιαστικά ως το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί 106 χιλιόμετρα έργου, με τα οποία συντομεύεται το μήκος της διαδρομής κατά 20 χιλιόμετρα.

Στόχος είναι εκτός από πιο γρήγορες οι μετακινήσεις με το τρένο να γίνουν και πιο οικονομικές καθώς με την ηλεκτροκίνηση το κόστος πέφτει στο ένα τρίτο του κόστους της ντιζελοκίνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ίσθμια: Τοξικολογικές εξετάσεις στον κυβερνήτη της θαλαμηγού που συγκρούστηκε με αλιευτικό – Πώς έχασε τη ζωή του ο 74χρονος
Από την σύγκρουση τραυματίστηκε και ο εγγονός του - Σε τοξικολογικές εξετάσεις υποβλήθηκε ο κυβερνήτης, ερωτήματα για το αν η βάρκα είχε τον προβλεπόμενο φωτισμό.
Θαλαμηγός
Συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου «ξεκλειδώνουν» τα αίτια της τραγωδίας στην Τανάγρα - Σε λίγες μέρες θα βάφτιζε την κόρη του ο 37χρονος
Τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των δύο πιλότων - Η πορεία του Phantom πριν την πτώση και τα σοκαριστικά βίντεο
Τανάγρα: Συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου «ξεκλειδώνουν» τα αίτια της τραγωδίας – Σε λίγες μέρες θα βάφτιζε την κόρη του ο 37χρονος
14