Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αθηνών – Κορίνθου: Άγνωστο το πότε θα ανοίξει η Κακιά Σκάλα μετά την πτώση βράχων

Αθηνών – Κορίνθου: Άγνωστο το πότε θα ανοίξει η Κακιά Σκάλα μετά την πτώση βράχων

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των οδηγών που πηγαίνουν προς Αθήνα μέσω της Αθηνών – Κορίνθου, καθώς η νέα εθνική οδός παραμένει κλειστή στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ολυμπίας Οδού, οι οδηγοί εκτρέπονται προς την παλιά εθνική Αθηνών – Κορίνθου, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για αποκατάσταση στην Κακιά Σκάλα.

Η εκτροπή κυκλοφορίας γίνεται από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Πηγές αναφέρουν πως τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, ενώ κατά διαστήματα ακινητοποιούνται.

Η εταιρεία ωστόσο αναφέρει πως αυτή την ώρα υπάρχει σχετικά ομαλή ροή. Νωρίτερα και για λίγα λεπτά έγινε αποκλεισμός και της παλιάς Εθνικής Οδού ώστε οι αλπινιστές να ρίξουν ελεγχόμενα χαλαρά κομμάτια βράχου.

Δείτε το βίντεο του korinthostv.gr.

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ από την κίνηση το πρωί

 

Άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία

Στο σημείο της Ν.Ε.Ο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπτροστασίες.

Όπως λέει η Ολυμπία Οδός, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος, ωστόσο δε μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης.

Αυτό σύμφωνα με την εταιρεία οφείλεται στο ότι το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να έχουμε όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης.

«Πολύ απλά, το εύκολο μέρος είναι να απομακρύνουμε το βράχο. Όμως μετά δεν θα ξέρουμε από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε, τη διαδρομή ακολούθησε και συνεπώς, που και πως θα πρέπει να επέμβουμε» λέει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Σημειώνει επίσης πως πιθανότατα ο βράχος να αποκολλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας αλλά και ίσως να επηρεάστηκε από τους σεισμούς των τελευταίων ημερών.  Το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του Έργου, σύμφωνα πάντα με την «Ολυμπία Οδό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις