Ελλάδα

Αθηνών – Κορίνθου: Άγνωστο το πότε θα ανοίξει η Κακιά Σκάλα μετά την πτώση βράχων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των οδηγών που πηγαίνουν προς Αθήνα μέσω της Αθηνών – Κορίνθου, καθώς η νέα εθνική οδός παραμένει κλειστή στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ολυμπίας Οδού, οι οδηγοί εκτρέπονται προς την παλιά εθνική Αθηνών – Κορίνθου, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για αποκατάσταση στην Κακιά Σκάλα.

Η εκτροπή κυκλοφορίας γίνεται από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Πηγές αναφέρουν πως τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, ενώ κατά διαστήματα ακινητοποιούνται.

Η εταιρεία ωστόσο αναφέρει πως αυτή την ώρα υπάρχει σχετικά ομαλή ροή. Νωρίτερα και για λίγα λεπτά έγινε αποκλεισμός και της παλιάς Εθνικής Οδού ώστε οι αλπινιστές να ρίξουν ελεγχόμενα χαλαρά κομμάτια βράχου.

Δείτε το βίντεο του korinthostv.gr.

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ από την κίνηση το πρωί

 

Άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία

Στο σημείο της Ν.Ε.Ο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπτροστασίες.

Όπως λέει η Ολυμπία Οδός, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος, ωστόσο δε μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης.

Αυτό σύμφωνα με την εταιρεία οφείλεται στο ότι το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να έχουμε όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης.

«Πολύ απλά, το εύκολο μέρος είναι να απομακρύνουμε το βράχο. Όμως μετά δεν θα ξέρουμε από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε, τη διαδρομή ακολούθησε και συνεπώς, που και πως θα πρέπει να επέμβουμε» λέει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Σημειώνει επίσης πως πιθανότατα ο βράχος να αποκολλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας αλλά και ίσως να επηρεάστηκε από τους σεισμούς των τελευταίων ημερών.  Το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του Έργου, σύμφωνα πάντα με την «Ολυμπία Οδό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Εμμονική» ζέστη προ των πυλών - Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καύσωνα των επόμενων ημερών
«Μέσα σε αυτό το θερμό διάστημα δεν αποκλείονται και επεισόδια καύσωνα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει κατά τόπους σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές» γράφει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος
Υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον ακαδημαϊκό – Συγκινητικός ο επικήδειος από την εγγονή του
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και σε στενό οικογενειακό κύκλο έγινε ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον ακαδημαϊκό, κοινωνιολόγο και διανοούμενο,...
Το φέρετρο με τη σορό του Κωνσταντίνου Τσουκαλά στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας
«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το «ΑΕΝΑΟΝ» – Στις 2 Σεπτεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση, η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά
«Το όνειρο 40 χρόνων δεν είναι πια όνειρο - Είναι έργο και ξεκινά», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς – Τον Νοέμβριο στήνεται το εργοτάξιο, τον Ιανουάριο του 2027 αρχίζουν τα έργα και το β΄ εξάμηνο του 2029 εγκαινιάζεται το μεγαλύτερο Ανοιχτό Πράσινο Πάρκο της Μεσογείου
νικος χαρδαλιας