Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αθλητισμός κι ευτυχία για άτομα με νοητική αναπηρία: Συνέντευξη με Special Olympics Hellas

Αθλητισμός κι ευτυχία για άτομα με νοητική αναπηρία: Συνέντευξη με Special Olympics Hellas

O πρόεδρος των Special Olympics Hellas, πρέσβης επί τιμή Διονύσιος Κοδέλας, μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr για το σπουδαίο έργο του Κινήματος, που αγκαλιάζει παιδιά κι ενήλικες με  νοητική αναπηρία, δίνοντας τους την ευκαιρία να προπονούνται σε αθλήματα, αλλά και να συμμετέχουν σε αγώνες, επιτυγχάνοντας έτσι πνευματική και σωματική ανάταση.

Αναφέρεται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas, που υλοποιείται με την αμέριστη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και το οποίο προβλέπει προπονητικά προγράμματα για άτομα με νοητική υστέρηση σε 21 πόλεις της χώρας, μέσω των οποίων επιτυγχάνουν την κοινωνικοποίησή τους.

Ήδη το πρόγραμμα βρίσκεται στον 19ο σταθμό κι απομένουν ακόμα δύο πόλεις σε Καβάλα και Κρήτη, Όπως ανέφερε ο κ. Κοδέλας «Οι τοπικές κοινωνίες είναι κάτι που το αναζητούν», ενώ μιλώντας για τα οφέλη που αποκομίζουν οι αθλητές και οι αθλήτριες όπως τόνισε είναι πολύ μεγάλα διευκρινίζοντας ότι «Εμείς δεν κάνουμε πρωταθλητισμό. Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες παίρνουν μετάλλια κι ανεβαίνουν στο βάθρο». 

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις