Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αθώος για βιασμό ο Πέτρος Φιλιππίδης και ένοχος για τις δύο απόπειρες

Αθώος για βιασμό ο Πέτρος Φιλιππίδης και ένοχος για τις δύο απόπειρες

Ανακοινώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η ετυμηγορία του, για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος βρίσκεται σε δίκη από τον περασμένο Μάρτιο για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, τριών συναδέλφων του, ηθοποιών.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για τα αδικήματα του βιασμού κατ΄εξακολούθηση και της απόπειρας βιασμού κατά συρροή με τη δίκη να βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 18 Μαρτίου 2022.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ανακοίνωσε την ετυμηγορία του για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίθηκε αθώος για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση ομόφωνα. Αντίθετα, τακτικοί και λαϊκοί δικαστές έκριναν τον ηθοποιό ένοχο για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού κατά συρροή. Η απόφαση του δικαστηρίου λήφθηκε επίσης ομόφωνα.

Η καταδίκη του αφορά τις καταγγελίες δύο γυναικών για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. Ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού νεαρής ηθοποιού στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010. Επίσης, καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού στο αυτοκίνητο του το 2014 με θύμα άλλη νεαρή ηθοποιό.

Η διάσκεψη του δικαστηρίου ήταν μαραθώνια. Είναι χαρακτηριστικό πως η απόφαση του δικαστηρίου ήταν προγραμματισμένη να εκδοθεί στις 14:00 και τελικά η έδρα ανέβηκε στις 16:41.

Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν κατάμεστη από ηθοποιούς, δημοσιογράφους, συγγενείς του κατηγορούμενου και φίλους και συμπαραστάτες στις καταγγέλλουσες. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα ήταν η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη. Παρούσες στη δικαστική αίθουσα ήταν και οι τρεις καταγγέλλουσες, όπως και η σύζυγος και ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε από το δικαστήριο την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών, του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. «Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση για την αναγνώριση ελαφρυντικού και να επιβάλλεται μία ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα» είπε στο δικαστήριο ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Συγκεκριμένα για το πρότερο σύννομο βίο ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε: «Είναι σε μια ηλικία ώριμη που βλέπουμε ότι το ποινικό του μητρώο δεν έχει καμία ποινική παράβαση. Δεν πιστεύω ότι δε θα δώσετε για σύννομη βίο επειδή είχε άπιστη ζωή. Η ζωή του ήταν ταυτισμένη με 300 ηθοποιούς. Μέχρι το Φεβρουάριο του 2021 δεν έλεγε κανείς τίποτα για το Φιλιππίδη. Πώς θα ακυρώσετε το σύννομο βίο; Επειδή υπήρξε άπιστος; Θα πρέπει να το αναγνωρίσετε».

Το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη προκειμένου να αποφανθεί για το ζήτημα της αναγνώρισης ελαφρυντικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις