Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αθώωση της 53χρονης καθαρίστριας ζητά η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Αθώωση της 53χρονης καθαρίστριας ζητά η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Φωτογραφία Eurokinissi

Υπέρ της αναίρεσης της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας με την οποία καταδικάστηκε η 53χρονη καθαρίστρια τάχθηκε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή ενώπιον του Ποινικού Τμήματος κατά τη σημερινή (06.02.2019) συζήτηση.

Η αντεισαγγελέας ζήτησε την αναίρεση της απόφασης και την αθώωση της κατηγορούμενης για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η αντεισαγγελέας τόνισε ότι η απάτη προκλήθηκε άπαξ, η ποινική δίωξη έχει παύσει λόγω παραγραφής και το δικαστήριο εσφαλμένα ερμήνευσε και εφάρμοσε τις ποινικές διατάξεις. «Ως χρόνο τέλεσης της κακουργηματικής απάτης δέχθηκε την περίοδο 1996-2015 που ήταν ο χρόνος που φέρεται να προκάλεσε ζημιά στο Δημόσιο λαμβάνοντας του μισθού της. Ο αληθής χρόνος τέλεσης όμως, είναι το 1996 που προσκόμισε νοθευμένα πιστοποιητικά με αποτέλεσμα την παραπλάνηση της αρμόδιας επιτροπής» υποστήριξε η κυρία Σμυρλή  και πρόσθεσε «η απατηλή συμπεριφορά ήταν άπαξ και όχι εξακολουθητικά, όσο λάμβανε μηνιαίες αποδοχές της. Δεν υπήρχε υποχρέωση να ανακοινώσει κάθε μήνα την απάτη, αφού δεν μπορεί να αυτοενοχοποιηθεί».

Για τη ζημία του Δημοσίου η αντεισαγγελέας τόνισε πως δεν επέρχεται μείωση περιουσίας του Δημοσίου, αφού τα ποσά που είχαν προβλεφθεί με τον προϋπολογισμό του κράτους για τη θέση, αυτά και διατέθηκαν και όχι περισσότερα.

Φωτογραφία Eurokinissi

Η 53χρονη καθαρίστρια έδωσε το παρών στη δικαστική αίθουσα. Κατά την έξοδο της τόνισε «είμαι χαρούμενη ευτυχισμένη και ευχαριστώ όλους που με υποστήριξαν. Θέλω να πάρω πίσω τη δουλειά μου μέσα από μένα και την απόφαση του Αρείου Πάγου, μέσα από το Γολγοθά που πέρασα εγώ να βοηθηθούν κι άλλοι. Δεν τους εξαπάτησα. Θεωρώ ότι οι δικαστές του Αρείου Πάγου το κατάλαβαν. Ήταν στίγμα για μένα 23 ημέρες που έμεινα στη φυλακή. Παραποίησα το απολυτήριο γιατί είχα μεγάλη ανάγκη, είχα δύο παιδιά να μεγαλώσω κι έπρεπε να τα μεγαλώσω με αξιοπρέπεια. Βέβαια όλο αυτό μου στοίχισε. Αναγνωρίζω το λάθος μου και μεγαλώνω. Ωστόσο δούλεψα αυτά τα λεφτά, δεν τα πήρα κι έφυγα».

Σημειώνεται πως εάν ο Άρειος Πάγος κρίνει πως δεν υπάρχει άδικη πράξη τότε η δικαστική περιπέτεια τελειώνει εδώ και δεν απαιτείται να επιστρέψει η 53χρόνη στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Δείτε τη δήλωσε στην εκπομπή “Μαζί σου”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις