Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αθωώθηκαν τα μέλη του Ρουβίκωνα για τη δολοφονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Ρόδος: Σε δίκη 39χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της συζύγου του

Αθωώθηκαν οι Γ. Καλαϊτζίδης και Ν. Ματαράγκας, μέλη του Ρουβίκωνα, για την υπόθεση δολοφονίας Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών, γνωστού ως «Χαμπίμπι», στα Εξάρχεια. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν ότι οι δύο άνδρες, μέλη του Ρουβίκωνα, πρέπει να αθωωθούν για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους εμπλέκουν με τη δολοφονία στα Εξάρχεια. Η απόφαση της Δικαιοσύνης έχει δεκτή με χειροκροτήματα από τους αλληλέγγυους που ήταν παρόντες στο ακροατήριο.

Ανάλογη ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία στάθηκε στο γεγονός ότι η βασική μάρτυρας στην υπόθεση αναίρεσε την κατάθεσή της. «Δεν μπορώ να την καταλάβω, δείχνει μια έλλειψη σοβαρότητας, προσπάθησα να βρω αν υπάρχει κάτι πίσω από αυτό, όμως παραμένει γεγονός ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μάρτυρας» υποστήριξε και πρόσθεσε πως αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη κατάθεση, «ίσως αυτή η δικογραφία να είχε μπει στο αρχείο».

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την  εισαγγελέα, «έχουν σαν ιδανικό να αποκαταστήσουν μια τάξη όπως εκείνοι το εννοούν, να εξαρθρώσουν το έγκλημα, είναι λαϊκοί ήρωες που θέλουν να διώξουν το οργανωμένο έγκλημα από την περιοχή», καταλήγοντας: «Θα ήθελα να υπερισχύει η πεποίθηση ότι όταν  ο πολιτισμός και η ειρήνευση κερδίζουν έδαφος, τότε χάνει έδαφος η διακίνηση».

Η εισαγγελέας τόνισε ότι η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας δεν προέκυψε, αφού δεν αποδείχθηκε η πειθώ και η φορτικότητα που απαιτείται σύμφωνα με την Ποινικό Κώδικα για να πείσει τον φυσικό αυτουργό να τελέσει την πράξη.

Όσο για το θύμα, κατά την εισαγγελική εισήγηση, πρόκειται για έναν άνθρωπο που πουλούσε ναρκωτικά τρομοκρατώντας τη γειτονιά των Εξαρχείων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις