Ελλάδα

atlas.gov.gr – Βρείτε τα ένσημά σας στο ίντερνετ!

Όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ αλλά και του ΟΓΑ μπορούν να δουν τα ένσημά τους στο ίντερνετ, στην ιστοσελίδα www.atlas.gov.gr με την χρήση του ΑΜΚΑ τους και τους κωδικούς του taxisnet!

Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας. Ειδικότερα, με το «ΑΤΛΑΣ»:
– Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων στο οποίο καταγράφονται τόσο οι άμεσα όσο και οι έμμεσα ασφαλισμένοι.
– Συγκεντρώνεται για πρώτη φορά η ασφαλιστική ιστορία ανά ασφαλισμένο δημιουργώντας έτσι τον Ψηφιακό Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης, μια μορφή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού «βιογραφικού».
– Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων περίθαλψης και καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων.
– Ψηφιοποιείται και μηχανογραφείται όλο το κανονιστικό πλαίσιο της θεμελίωσης και απονομής συντάξεων.
το Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας.
Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ. Επίσης έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.
Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.
Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει.

Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν θυμάται τον ΑΜΚΑ του μπορεί να τον βρει στη σελίδα “Έχω ΑΜΚΑ;”
Η δημιουργία του Ενιαίου Μητρώου Ασφάλισης-Ασφαλιστικής Ικανότητας «ΑΤΛΑΣ» αποτελεί το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό επίτευγμα στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης.
Όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέες γενιές, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το «ασφαλιστικό βιογραφικό» τους.
Από την πρώτη στιγμή που θα μπουν στην αγορά εργασίας έως και την ημέρα της συνταξιοδότησής τους.
Οι νέες πληροφοριακές υποδομές του Υπουργείου Εργασίας όπως ο «ΗΛΙΟΣ», η «ΕΡΓΑΝΗ» και τώρα ο «ΑΤΛΑΣ» αποτελούν μια μοναδική παρακαταθήκη για το μέλλον της πατρίδας μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εγκληματική οργάνωση έστησε εταιρεία «φάντασμα» με αυτοκίνητα και δήλωνε κλοπές για να παίρνει αποζημιώσεις - Δείτε βίντεο
Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η λεία τους - Σε Αττική και Τύρναβο συνελήφθησαν 10 άτομα ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι 28 - Ο τρόπος δράσης τους και η ιεραρχία μέσα στην εγκληματική οργάνωση
Αυτοκίνητο
Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Το συγκλονιστικό μήνυμα του Βασίλη – «Δεν είμαι ο διαβήτης μου, είμαι αυτός που συνεχίζει, που ζει»
Την ώρα που η Ελλάδα υπενθυμίζει ότι 1 στους 9 ενήλικες ζει με τη νόσο, η μαρτυρία ενός ασθενούς που έχει γίνει κεντρική μορφή της διαβητικής κοινότητας δίνει ξανά ανθρώπινο πρόσωπο σε ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγεία
Ο Βασίλης Τσιατσιάμης
Δύο λεπτά έμεινε χωρίς οξυγόνο ο 22χρονος που κατάπιε ολόκληρο μπέργκερ - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την υγεία του
Ο φοιτητής συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του «Γεννηματάς» με βλάβες στα όργανά του που μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες - Ο πατέρας του ζητά να μην κατηγορηθούν οι φίλοι του
Γιατροί σε ΜΕΘ