Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αττική Οδός: Διαψεύδει ότι η Τροχαία ζήτησε να κλείσει ο δρόμος

Αττική Οδός: Διαψεύδει ότι η Τροχαία ζήτησε να κλείσει ο δρόμος

Φταίει ο… Χατζηπετρής τελικά για το αδιανόητο μπάχαλο και την ταλαιπωρία ωρών που υπέστησαν χιλιάδες οδηγοί στην Αττική Οδό, όταν τη Δευτέρα (24.01.2022) το πρωί τους άφησαν να μπουν στον αυτοκινητόδρομο και η κακοκαιρία τους εγκλώβισε εκεί.

Ποιος φταίει τελικά για τις εικόνες ντροπής που καταγράφονται στην Αττική Οδό, έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο υποτίθεται, με χιλιάδες αυτοκίνητα και οδηγούς να εγκλωβίζονται στο χιόνι που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα». Για τις εικόνες με εγκύους, ανθρώπους με προβλήματα υγείας, ηλικιωμένους, να μένουν στο κρύο και στο χιόνι ίσως και 24 ώρες.

Για τις εικόνες με αυτοκίνητα παρατημένα στην Αττική Οδό, ακόμη και στη μέση του δρόμου, γιατί οι οδηγοί τους τα παράτησαν για να μπορέσουν να φύγουν και να βρουν ένα μέρος να ζεσταθούν, να φάνε.

Η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στην Αττική Οδό και την αναγκάζει να δώσει 2.000 ευρώ αποζημίωση. Τα χρήματα όμως θα δοθούν μόνο στους οδηγούς, λες και οι συνοδηγοί δεν ταλαιπωρήθηκαν στο κρύο και στο χιόνι για ώρες. Η «χιονοστιβάδα» αγωγών κατά της εταιρίας θεωρείται δεδομένη.

Η δε Αττική Οδός δέχεται μεν να πληρώσει αποζημιώσεις στους οδηγούς, τους οποίους άφησε να πληρώσουν διόδια και να μπουν χωρίς να τους ενημερώσει, αλλά δεν δέχεται ότι έχει την απόλυτη ευθύνη για το μπάχαλο.  Για άλλη μια φορά οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι και το blame game έχει ξεκινήσει. Το κράτος τα ρίχνει στην εταιρία κι εκείνη γυρίζει τις ευθύνες… πίσω.

Αττική Οδός: Δεν ζήτησε η Τροχαία να κλείσει ο δρόμος

Το βράδυ της Τετάρτης (26.01.2022), στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ μεταδόθηκε η πληροφορία πως η Τροχαία με έγγραφό της είχε ζητήσει από την Αττική Οδό να κλείσει ο δρόμος από τις 10:00 το πρωί.

Η εταιρία όμως, με ανακοίνωσή της σχεδόν τα μεσάνυχτα, το διέψευσε. Αρνήθηκε κατηγορηματικά μάλιστα ότι αρνήθηκε τη σύσταση της Τροχαίας.

«Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, και αναπαράγουν ενημερωτικά μέσα, σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε από την Τροχαία να κλείσει η Αττική Οδός στις 10.00 π.μ. της Δευτέρας και η εταιρεία δεν το δέχθηκε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η σύμβαση του Δημοσίου με τη διαχειρίστρια εταιρία της Αττικής Οδού, προβλέπει ότι η εταιρία είναι αυτή που αποφασίζει για την διακοπή της κυκλοφορίας, δηλαδή αυτή το ζητάει από την Τροχαία να κλείσει ο δρόμος. Και αυτό, σύμφωνα με έγγραφο που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ ότι φαίνεται έγινε στις 14.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, ώρες αφού εκατοντάδες αυτοκίνητα είχαν ήδη εγκλωβιστεί στο δρόμο που είχε γεμίσει χιόνι.

  

Όσον αφορά στο γιατί δεν στάλθηκαν εκχιονιστικά να ανοίξουν το δρόμο, ενώ η Αττική Οδός διαθέτει 36 μηχανήματα, αποκαλύπτεται πως δεν μπορούσαν να καθαρίσουν τον δρόμο καθώς είναι βαρέως τύπου και δεν είναι μικρά, ούτε ευέλικτα και δεν προπορεύονταν των οχημάτων των πολιτών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις