Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αττική Οδός: Μείωση τιμών στα διόδια – Πόσο θα είναι το νέο αντίτιμο

Αττική Οδός: Μείωση τιμών στα διόδια – Πόσο θα είναι το νέο αντίτιμο

Μείωση στα διόδια της Αττικής Οδού προβλέπεται από τη νέα σύμβαση παραχώρησης, με το ΤΑΙΠΕΔ να «τρέχει» το διαγωνισμό για τον ανάδοχο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μεταξύ των παραμέτρων της νέας σύμβασης είναι η μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στα 2,5 ευρώ από 2,8 που είναι σήμερα. Ωστόσο δίνεται η δυνατότητα στον ανάδοχο να αιτηθεί αναθεώρηση προς τα πάνω μετά το πέρας των πρώτων πέντε ετών της σύμβασης. 

Όπως αναφέρεται, για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρξει σαφής και αναλυτική αιτιολόγηση με κυκλοφοριακές μελέτες και άλλα δεδομένα για να τεκμηριωθεί η μείωση της κυκλοφορίας και των εσόδων (συγκριτικά με την απόδοση της σύμβασης), ώστε να εξασφαλίσει την αύξηση του αντιτίμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η σύμβαση έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών για τυχόν παρατηρήσεις και την τελική έγκριση. 

Καταληκτική ημερομηνία για προσφορές είναι η 29η Μαΐου, ωστόσο αναμένεται να παραταθεί μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου. Άρα η όποια μείωση θα είναι σίγουρα μετά τον Ιούλιο.

Ο λόγος είναι πως η τωρινή προθεσμία λήγει μόλις μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, επομένως να μην έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε οι απαιτούμενες διαδικασίες και εγκρίσεις.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις