Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αττική Οδός: Περίπου 12.000 οι αιτήσεις για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ

Αποζημιώσεις για την κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται - Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Χιλιάδες είναι οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις για όσους εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους μέσα στα χιόνια στην Αττική οδό

Συγκεκριμένα σε περίπου 12.000 ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις αποζημίωσης που υποβλήθηκαν στην εταιρεία “Αττική Οδός”, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες των εγκλωβισμένων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας. Η πλατφόρμα έκλεισε στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής (11.02.2022) και από αύριο αρχίζει η επεξεργασία και ο έλεγχος των στοιχείων που δήλωσαν οι οδηγοί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στόχος είναι σε περίπου σε μια εβδομάδα να αρχίσουν οι πληρωμές των 2.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το Mega ο αριθμός των ηλεκτρονικών αιτημάτων για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ ξεπέρασε τις προβλέψεις, ειδικά από την στιγμή που οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των οχημάτων που εγκλωβίστηκαν κάνουν λόγο το ανώτερο για 4.000.

Είναι ενδεικτικό ότι από το άνοιγμα της πλατφόρμας την προηγούμενη Παρασκευή (4/2/2022), ως τη Δευτέρα είχαν υποβληθεί περί τις 6.000 αιτήσεις. Αυτές ως την Πέμπτη ξεπέρασαν τις 9.500. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 2.000 οχήματα είναι αυτά που θα αποζημιωθούν πολύ άμεσα, καθώς από την ανάλυση της εταιρείας, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έχουν ήδη «κλειδώσει» οι σχετικές καταγραφές.

Οι οδηγοί είχαν την δυνατότητα να καταχωρήσουν την περιοχή ή το σημείο αποκλεισμού, αποδεικτικό της καταβολής των διοδίων (εφόσον δεν είχε σταματήσει η πληρωμή τους) ή ο κωδικός του πομποδέκτη, καθώς και φωτογραφίες από το σημείο αποκλεισμού του οχήματος. Στα απαραίτητα στοιχεία είναι ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, η ώρα εισόδου στον αυτοκινητόδρομο, ο σταθμός διοδίων εισόδου, καθώς και το σημείο, ημέρα και ώρα (κατά προσέγγιση) εξόδου του οχήματος από την Αττική Οδό.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η καταχώρηση της αίτησης στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως οποιασδήποτε άλλης αίτησης έχει σταλεί ηλεκτρονικά έως τώρα, ενώ η εταιρεία θα ενημερώσει απευθείας τους αιτούντες για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις