Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Αττικόν: Γάντια δεν φοράμε, μάσκα… ούτε, αποστάσεις δεν κρατάμε και σερβίρουμε

Αττικόν: Γάντια δεν φοράμε, μάσκα… ούτε, αποστάσεις δεν κρατάμε και σερβίρουμε

Δεν συναντά κανείς την καλύτερη εικόνα στην καφετέρια του νοσοκομείο Αττικόν. Οι μάσκες έχουν πάει… περίπατο και τα μέτρα δεν είναι αυτά που θα έπρεπε να βρει κανείς σε ένα νοσοκομείο αναφοράς. Δείτε τις εικόνες του newsit.gr που… τα λένε όλα.

Μια καταγγελία από αναγνώστη του newsit.gr για την κατάσταση που επικρατεί στην καφετέρια που υπάρχει στο νοσοκομείο Αττικόν και τα μέτρα που λαμβάνονται λόγω κορονοϊού μας οδήγησε να ψάξουμε λίγο περισσότερο το θέμα προκειμένου να διαπιστώσουμε αν όσα μας είπε ευσταθούν.

Και το περίφημο ΧΑΜ του Νίκου Χαρδαλιά (χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε και μάσκα φοράμε) δεν φαίνεται να τηρείται κατά γράμμα.

Click4more: Μόσιαλος: Τον Αύγουστο το εμβόλιο της Οξφόρδης για τον κορονοϊό

Όλα αυτά δε, την ώρα που η Ελλάδα καταγράφει καθημερινά δεκάδες κρούσματα από τότε που “άνοιξε” ο τουρισμός, κάτι που έχει κάνει τους ειδικούς να χτυπούν… καμπανάκια με κάθε ευκαιρία.

Μόνο την Τετάρτη, 08.07.2020, στην χώρα μας καταγράφηκαν 33 νέες περιπτώσεις του φονικού ιού, με τα 24 από αυτά να είναι… πεσκέσι από τον τουρισμό.

Θα περίμενε κανείς, λοιπόν, σε χώρους όπως τα νοσοκομεία, να τηρούνται τα μέτρα με… ευλαβική προσοχή. Κάθε άλλο όμως! Και η περίπτωση του νοσοκομείου Αττικόν, το οποίο δεν είναι ένα οποιοδήποτε νοσοκομείο αλλά είναι από τα λεγόμενα «νοσοκομεία αναφοράς» για τον κορονοϊό όπως έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας, έρχεται να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Μπάτε σκύλοι αλέστε στο Αττικόν

Ο αναγνώστης μας ο οποίος βρέθηκε εκεί πριν από λίγα 24ωρα μας μετέφερε ότι δεν τηρούνται σωστά τα μέτρα στην καφετέρια με κάποιους από τους υπαλλήλους να μην φορούν μάσκες αλλά ούτε και γάντια.

Όπως είπε επίσης, στο ταμείο δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και όταν διαμαρτυρήθηκε ο ίδιος οι αρμόδιοι στους οποίους απευθύνθηκε δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται.

Click4more: Καταργείται η μάσκα στα εμπορικά κέντρα και το όριο έξι ατόμων ανά τραπέζι στα εστιατόρια

Η αλήθεια είναι ότι όσα μας περιέγραψε τα είδαμε κι εμείς με τα ίδια μας τα μάτια στην καφετέρια του νοσοκομείου. Όπως θα δείτε μόνο ένας από τους εργαζόμενους φορούσε την μάσκα του και γάντια. Οι υπόλοιποι δεν φορούσαν μάσκα αλλά ούτε και γάντια.

Και εδώ έρχεται και το θέμα της ατομικής ευθύνης. Πολλοί από όσους κυκλοφορούσαν μέσα στο νοσοκομείο, κυρίως συνοδοί δεν φορούσαν μάσκα (την οποία κανονικά και χωρίς να υπάρχει κορονοϊός οφείλει να φοράει κανείς όταν επισκέπτεται νοσοκομείο για να μην θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών).

Δείτε τις εικόνες που καταγράψαμε σήμερα 08/07/2020 στο νοσοκομείο Αττικόν

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις