Ελλάδα

Ατύχημα με τρεις τραυματίες στον ΗΣΑΠ: Χωρίς δρομολόγια Κηφισιά – Ομόνοια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στον ΗΣΑΠ καθώς πραγματοποιούνταν εργασίες στις γραμμές. Μηχάνημα συντήρησης αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χάσουν τον έλεγχο του και να το εγκαταλείψουν. 

Το ατύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκε στις 04.40 τα ξημερώματα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγ. Νικόλαο, όταν ένα μηχάνημα καθαρισμού των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του. Στο μηχάνημα επέβαιναν επτά εργάτες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό, ο οποίος τοποθετήθηκε επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μηχάνημα.

Τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι, 2 Αυστριακοί και 1 ‘Ελληνας, τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ένας από τους τραυματίες είναι σοβαρά. 

Τα δρομολόγια αυτή τη στιγμή γίνονται μόνο στο κομμάτι Πειραιάς – Ομόνοια και γίνονται έρευνες αν υπάρχει και σε άλλο σημείο των γραμμών πρόβλημα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με τρένο ανέκοψαν την πορεία του μηχανήματος

Για το ατύχημα στον ΗΣΑΠ μίλησε το πρωί της Τρίτης (16/11) στο Πρώτο Πρόγραμμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Χαιρέτας. Όπως είπε δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ευτυχώς όχι σοβαρά και διακομίστηκαν στο “Γεννηματά”. Το ατύχημα συνέβη στη γραμμή 1 όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμου του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε βάλει η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΣΤΑΣΥ που ενήργησαν με αυτόν τον τρόπο και κατάφεραν να σταματήσουν την πορεία της μηχανής. Ανέφερε πως αργότερα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες.

Πώς επηρεάζονται τα δρομολόγια

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ σήμερα η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοια και Πειραιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, κάτι που όπως είπε δεν είναι εύκολο να πει κανείς πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία.

Η κατάσταση, όπως είπε ο Νίκος Χαιρέτας, θα εκτιμηθεί από την ομάδα εκτροχιασμού που θα φροντίσει και για τη μετακίνηση της μηχανής που είναι στις γραμμές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ ανέφερε επίσης πως γίνεται συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ για την ενίσχυση των συγκοινωνιών στο τμήμα που δεν θα κυκλοφορούν συρμοί.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, OPEN και ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα κρίσιμα λεπτά πριν ο 4χρονος πνιγεί στην πισίνα στην Πάρο: Ο ρόλος του ιδιοκτήτη - ναυαγοσώστη και τα μέτρα ασφαλείας
Διπλός έλεγχος από κλιμάκια του ΕΟΤ και της πολεοδομίας για τις άδειες τις επιχείρησης – Έλλειψη εξοπλισμών ασφαλείας καταγγέλλει ο πατέρας του παιδιού – Οι κάμερες ασφαλείας θα δώσουν τις απαντήσεις
Πάρος: Τα κρίσιμα λεπτά πριν ο 4χρονος πνιγεί στην πισίνα – Ο ρόλος του ιδιοκτήτη ναυαγοσώστη και τα μέτρα ασφαλείας
6
«Εκρηκτικό κοκτέιλ» σήμερα με ανέμους έως 9 μποφόρ και θερμοκρασία στους 39°C - Την Πέμπτη υποχωρεί ο υδράργυρος
Η σημερινή ημέρα είναι έτσι η πιο δύσκολη σε επίπεδο πυρομετεωρολογικών συνθηκών, με τον συνδυασμό ζέστης, ξηρασίας και πολύ ισχυρών ανέμων να απαιτεί αυξημένη προσοχή
ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ILIALIVE.GR
Πλεύρης στο Breitbart: Η επανεκλογή Τραμπ άλλαξε τη μεταναστευτική πολιτική – Η συνέντευξη που αναδημοσίευσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο υπουργός Μετανάστευσης υποστήριξε πως είναι «θαυμαστής του Τραμπ» - Τι ανέφερε για την μεταναστευτική πολιτική σε ΕΕ και Ελλάδα αλλά και την επιρροή του Αμερικανού προέδρου στην στρατηγική των χωρών για τις ροές
Θάνος Πλεύρης
Καιρός σήμερα: Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία – Έως 9 μποφόρ οι ριπές των ανέμων
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 37 και στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτικά και νότια Πελοπόννησο τοπικά έως 38 με 40 βαθμούς
Κύματα