Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ατύχημα με τρεις τραυματίες στον ΗΣΑΠ: Χωρίς δρομολόγια Κηφισιά – Ομόνοια

Ατύχημα με τρεις τραυματίες στον ΗΣΑΠ: Χωρίς δρομολόγια Κηφισιά – Ομόνοια

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στον ΗΣΑΠ καθώς πραγματοποιούνταν εργασίες στις γραμμές. Μηχάνημα συντήρησης αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χάσουν τον έλεγχο του και να το εγκαταλείψουν. 

Το ατύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκε στις 04.40 τα ξημερώματα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγ. Νικόλαο, όταν ένα μηχάνημα καθαρισμού των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του. Στο μηχάνημα επέβαιναν επτά εργάτες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό, ο οποίος τοποθετήθηκε επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μηχάνημα.

Τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι, 2 Αυστριακοί και 1 ‘Ελληνας, τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ένας από τους τραυματίες είναι σοβαρά. 

Τα δρομολόγια αυτή τη στιγμή γίνονται μόνο στο κομμάτι Πειραιάς – Ομόνοια και γίνονται έρευνες αν υπάρχει και σε άλλο σημείο των γραμμών πρόβλημα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με τρένο ανέκοψαν την πορεία του μηχανήματος

Για το ατύχημα στον ΗΣΑΠ μίλησε το πρωί της Τρίτης (16/11) στο Πρώτο Πρόγραμμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Χαιρέτας. Όπως είπε δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ευτυχώς όχι σοβαρά και διακομίστηκαν στο “Γεννηματά”. Το ατύχημα συνέβη στη γραμμή 1 όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμου του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε βάλει η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΣΤΑΣΥ που ενήργησαν με αυτόν τον τρόπο και κατάφεραν να σταματήσουν την πορεία της μηχανής. Ανέφερε πως αργότερα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες.

Πώς επηρεάζονται τα δρομολόγια

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ σήμερα η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοια και Πειραιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, κάτι που όπως είπε δεν είναι εύκολο να πει κανείς πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία.

Η κατάσταση, όπως είπε ο Νίκος Χαιρέτας, θα εκτιμηθεί από την ομάδα εκτροχιασμού που θα φροντίσει και για τη μετακίνηση της μηχανής που είναι στις γραμμές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ ανέφερε επίσης πως γίνεται συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ για την ενίσχυση των συγκοινωνιών στο τμήμα που δεν θα κυκλοφορούν συρμοί.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, OPEN και ΣΚΑΪ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις